Hollik István: Brüsszel önsorsrontó politikát folytat

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője pénteken napirend előtt a parlamentben arról beszélt, hogy Európa 2008 óta válságról válságra bukdácsol, ezeket az EU mindig rosszul kezelte, és csak a nemzetállamok tudtak javítani a helyzeten. Az EU olyan döntéseket hoz, amelyek mindig csak tetézik a bajt, Brüsszel önsorsrontó politikát folytat – jelentette ki. Hozzátette: ennek része a kötelező migránskvótáról szóló döntés, amely azt mutatja, Brüsszel észre sem veszi, hogy rossz irányba halad.

Közölte: a döntés szerint egy kötelező mechanizmus alapján szétosztanák a migránsokat a tagállamok között, és Brüsszel mondaná meg, pontosan mennyi bevándorlót osztanak szét. A puccsszerűen elfogadott javaslat szerint Magyarországnak létre kellene hoznia egy óriási menekülttábort, és ha egy tagállam nem teljesíti a döntést, bírságot szabnak ki rá – magyarázta.

Hangsúlyozta:

nem engedik, hogy Európa magával rántsa Magyarországot és mások ráerőltessék a véleményüket.

 

 

Rétvári Bence úgy válaszolt, hogy 2015 óta olyan korszakát éljük Európa történetének, amely óriási bevándorlási hullámmal jár. A magyarok szerint minden ország maga döntheti el, hogy beenged-e migránsokat vagy sem, de az EU nem így gondolja – mutatott rá.

Kiemelte: Brüsszel – visszaélve a hatalmával – áterőltette a javaslatot, amellyel kivennék annak lehetőségét a tagállamok kezéből, hogy az emberek döntsék el, kikkel akarnak együtt élni. Felháborító, hogy Brüsszelben nem akarják megvédeni Európát, hanem kiszolgáltatják az egész EU-t az embercsempészeknek – mondta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!