Hollik István: Elkerülhetetlen egy civilizációs ütközet

A geopolitikai folyamatokból azt a tanulságot lehet leszűrni, hogy elkerülhetetlen egy civilizációs ütközet – hangsúlyozta Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön Budapesten, egy pódiumbeszélgetésen.

Hollik

A Batthyány Lajos Alapítvány és a Szent István Intézet által szervezett, Mi az iszlám és hogyan hat világunkra? című fórumon elmondott köszöntőjében a kormánypárti politikus felidézte egy személyes élményét, abból az időből, amikor tagja volt az Európa Tanács nevű „sóhivatalnak”.

Elmondása szerint a tanács egy 2017-es bizottsági ülésén szerepelt a programban egy előterjesztés, melynek témája az volt, hogyan egyeztethető össze a saría az európai jogrendszerrel; egy lengyel képviselővel egyetértettek abban, hogy felesleges ilyen kérdéseket megvitatni.

Hozzátette azonban:

érdemes megnézni a mai európai valóságot, ahol az iszlám hátterű bevándorlónépesség robbanásszerűen növekszik, a népességrobbanásban lévő muszlim országokra pedig várhatóan igen súlyos hatással lesz a globális felmelegedés.

Ezekből a folyamatokból azt a tanulságot lehet leszűrni: egy civilizációs ütközet egyszerűen elkerülhetetlen, „Nyugat-Európában előbb, nálunk inkább utóbb” – közölte Hollik István.

Az európai társadalmaknak meg kell erősíteniük saját maguk értékrendjét, kereszténységüket – figyelmeztetett, hozzátéve: érdemes tisztában lenni azzal is, hogy a másik fél hogyan tekint a világra és „hogyan tekint ránk”.

A Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet igazgatója által vezetett pódiumbeszélgetésen Maróth Miklós klasszika-filológus, orientalista, az MTA rendes tagja, Fischl Vilmos evangélikus lelkész, biztonságpolitikai szakértő, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára, valamint Baranyi Tamás történész, a Magyar Külügyi Intézet stratégiai igazgatója vett részt.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!