Hollik István: A gazdasági semlegesség előfeltétele a szuverenitás megőrzése

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője kedden napirend előtt a parlamentben emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió békeprojektnek indult, a világ ma mégis veszélyesebb hely, mint volt. Ennek okai Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikája és a háború – jegyezte meg.

Hollik

A Fidesz-KDNP minden eddigi globális válságnál megmutatta, hogy nemzeti hatáskörben is lehet jó válaszokat adni – hangsúlyozta, hozzáfűzve:

a miniszterelnök ezért meghirdette a gazdasági semlegesség programját.“

Elmondása szerint a gazdasági semlegesség eléréséhez a legfontosabb előfeltétel az ország szuverenitásának megőrzése. Ezért sajnálatos és aggályos, hogy Magyar Péterék a szuverenitásról való lemondás mellett érvelnek – közölte.

 

Fónagy János, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában úgy értékelt, Hollik István pontosan bemutatta Magyarország és a világ helyzetét. A brüsszeli válasz a blokkosodás, gazdasági hidegháború, ami gazdasági nehézségekhez vezetett, fontos ezért, hogy Magyarország ragaszkodjon a gazdasági semlegességéhez – szögezte le.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány gazdasági akciótervről döntött, amelynek három alappillére a jövedelmek vásárlóerejének növelése, a megfizethető lakhatás, valamint a kis- és közepes vállalkozások támogatása. A 21 pontos akcióterv hozzájárul ahhoz, hogy jövőre elérhető legyen a 3-6 százalékos gazdasági növekedés – jelezte, hozzátéve:

a javaslatok súlyára tekintettel nemzeti konzultációt indítanak.“

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!