Hollik István: Hogyan fordulhat elő, hogy a DK vezetője a kormányt megkerülve tárgyal Brüsszelben?

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője napirend után kedden a parlamentben azt mondta, Gyurcsány Ferenc önleleplező, beismerő nyilatkozatot tett nemrég. Elismerte, hogy a baloldali pártok azon dolgoznak brüsszeli bürokratákkal szövetkezve, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó forrásokat. Súlyosbítja a helyzetet, hogy Gyurcsány Ferenc azt mondta, mindezt azért kell megtenniük, hogy Magyarországnak kárt okozzanak, és így majd a Fidesz-KDNP rosszabbul szerepeljen a következő választáson. Tehát az egész mögött pártpolitikai motiváció van.

 

Hollik István szerint Gyurcsány Ferenc azt is világossá tette, hogy Brüsszel Magyarországgal szembeni kritikája világos politikai nyomásgyakorlás „jogi köntösbe öltöztetve”.

Azt kérdezte, tekinthető-e demokratikusnak, hogy a Demokratikus Koalíció vezetője a demokratikusan megválasztott kormányt megkerülve titkos tárgyalásokat folytat Brüsszellel.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető válaszában kiemelte: Gyurcsány Ferenc és a baloldal valóban azon dolgozik, hogy a magyar tanárok ne kaphassák meg a nekik járó fizetést, hogy a magyar egészségügyben lassabban valósuljanak meg a fejlesztések, hogy a helyi területfejlesztési források ne vagy lassabban jussanak el a magyar vidékre.

Megjegyezte: ez a politika káros Magyarország számára, de szerinte ki fog derülni, hogy az ellenzék számára is az.

Viszonválaszában Hollik István azt mondta: egy évvel ezelőtt a magyar polgárok távolra zavarták a baloldalt, és ezt sem Brüsszel, sem a baloldali pártok nem tudják tudomásul venni.

Gulyás Gergely viszonválaszában úgy összegzett: az ellenzék politikai törekvései úgy foglalhatók össze, hogy ők kapjanak minél több dollárt, a magyar polgárok pedig semmiképpen ne jussanak hozzá az őket megillető eurókhoz.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!