Hollik István: Hogyan lehet megakadályozni szélsőséges csoportok ámokfutását Magyarországon?

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője arról beszélt hétfőn a parlamentben, hogy  Budapesten az elmúlt hónapban „példátlan és hátborzongató” támadássorozatot követett el egy magát antifasisztának nevező, valójában szélsőbaloldali csoport. A csoport egyik tagja a Jámbor András (Párbeszéd) által alapított Szikra mozgalom tagja.

 

Az elkövető korábban segítette Jámbor András kampányát és Tordai Bencével is fotózkodott, a Szikra mozgalom demonstrációin pedig rendszeres résztvevő.

A bűncselekmény egyértelmű jele annak, hogy szélsőbaloldali szervezetek előre eltervezett akciókkal készülnek.

Azt kérdezte, hogyan lehet megakadályozni szélsőséges csoportok újabb ámokfutását.

Rétvári Bence válaszában elfogadhatatlannak nevezte, hogy bárki vasrúddal, viperával megverjen másokat. Ugyanakkor megítélése szerint még elfogadhatatlanabb, ha egy „többletfelelősséget viselő” politikus ezután nem megköveti a közvéleményt, hanem erkölcsi és jogi elégtételt követel az erőszakos csoportnak ideológiai alapot teremtő mozgalomnak.

Hollik István viszonválaszában köszönetet mondott a rendőrségnek határozott fellépéséért.

Rétvári Bence szintén megköszönte a rendőrségnek, hogy 48 órán belül elfogta az elkövetőket. Hangsúlyozta, amíg Fidesz-KDNP-kormány van, se gárdisták, se antifások nem fognak fenyegetni senkit a magyar utcákon.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!