Hollik István: A jogállamban a törvények mindenkire vonatkoznak

A Fidesz-KDNP elfogadhatatlannak tartja ami történt és azt, hogy politikusok erőszakkal akarnak beleavatkozni egy szerkesztőség működésébe. A kormány és a kormánypártok álláspontja nagyjából úgy foglalható össze, hogy az ellenzéki politikusok meg akarják félemlíteni az újságírókat, ezért viselkednek agresszíven. Hollik István kormányszóvivő az ECHO TV Napi aktuális című műsorában úgy fogalmazott: az, hogy valaki nem ért egyet a kormánnyal, nem jogosítja fel arra, hogy törvénysértéseket kövessen el.

Hollik István (KDNP) kormányszóvivő

Hollik István hozzátette: a jogállamban a törvények mindenkire vonatkoznak, azokat senki sem hághatja át csak azért, mert egy politikai párttal vagy a kormányzattal problémája van.

Attól jogállam Magyarország, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartani, az ellenzéki képviselőknek is – emelte ki.

Hollik István leszögezte: alkotmányban rögzített alapjog a gyülekezés joga, ezért tüntetni mindenkinek szabad. Nem azzal van a probléma, hogy tüntetés van.

Mi azt látjuk, hogy azok az emberek, akik ezeken a tüntetéseken részt vesznek nem tisztelnek senkit és semmit. Nem tisztelik a törvényeket, a keresztény szimbólumokat, nem tisztelik a rendőröket. Ez nem helyes és nekünk ezzel van problémánk – fogalmazott. Hozzátette: a törvénysértésre nincs ok és magyarázat.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthető meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!