Hollik István: A magyar kultúra kovácsolja egységbe a nemzetet

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője szerdán a parlamentben úgy reagált a DK-s képviselő felszólalására a magyar kultúra napjáról szóló határozati javaslat megvitatásában, hogy a DK felszólalója bemutatta, hogyan kell egy nemes ügyet „lehúzni a sárba”, hogyan kell a magyar kultúrát felhasználni aktuálpolitikai érdekeik számára.

A magyar kultúra kovácsolja egységbe a nemzetet, és amikor ilyen nehéz időket élünk, akkor kell valami, amire támaszkodhatunk

 

– szögezte le.

Pszichológusok azt találták, hogy a mai fiatalok, a Z generáció válságtudatú generáció - hívta fel a figyelmet a képviselő. Ezért azt is vizsgálták, hogy mi tesz egy embert válságállóvá, és a válasz az volt, hogy az erős identitás. Ha ez egyéni szinten igaz, akkor közösségi szinten is igaz kell, hogy legyen – érvelt Hollik István.

Minél inkább elmerül a magyar ember a magyar nemzeti kultúra kincseiben, annál inkább igaznak érzi azt az állítást, hogy a magyar kultúra nélkül, a magyarság nélkül, a magyar identitás nélkül szegényeb lenne ez az ország – hangsúlyozta.

A KDNP támogatja a javaslatot – mondta végül.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!