Hollik István: Még a csatlakozási tárgyalásokat sem szabad megkezdeni Ukrajnával

Még a csatlakozási tárgyalásokat sem szabad megkezdeni Ukrajnával, mert az biztonsági kockázatot jelent – közölte a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Békés vármegyei Tótkomlóson pénteken.

HollikHollik István a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő fórumot megelőző sajtótájékoztatón jelezte, néhány nap múlva uniós csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben, amelynek két fő témája a költségvetés kiegészítése és Ukrajna EU-tagsága lesz.

A csatlakozás politikai és gazdasági értelemben is romba döntené az uniót, hiszen Ukrajna jelenleg háborúban áll, emiatt nem ismert sem a pontos területe, sem a lakosainak száma. Szeretnék látni a hatástanulmányokat, hogy mekkora terhet jelentene a csatlakozás a tagállamoknak

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Az uniós polgárokat nem kérdezték meg erről a kérdésről, miközben Alex Soros úgy tárgyal Zelenszkij ukrán elnök helyettesével, hogy mögötte uniós zászló van; Urusla von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pedig kijelentette, hogy minden akadály elhárult a csatlakozás elől – mondta.

„Mi Európát és Magyarországot védjük” – jelentette ki a kommunikációs igazgató.

Hollik István arról is beszélt, hogy a nemzeti konzultáció kérdései „most Magyarország legfontosabb kérdései”.

A dollárbaloldal le akarja beszélni az embereket, hogy véleményt nyilvánítsanak; ők pedig azt szeretnék a fórumokkal, hogy meggyőzzék az embereket, hogy ne hallgassanak rájuk

– mondta.

Kérdésre válaszolva elmondta, azt tapasztalják a szervezők, hogy a vártnál jóval több ember érkezik a fórumokra, ami megerősíti a kormánypártokat abban, hogy „ezek nem ál-kérdések”.

Arra, hogy decemberben esetlegesen utalják Magyarországnak az eddig felfüggesztett uniós támogatások egy részét, Hollik István úgy reagált: „hiszem, ha látom”. Hiába teljesített a kormány olyan feltételeket, amelyeket nem is szabhatott volna Brüsszel, „nem fizettek ki egy büdös buznyákot sem” – mondta. Brüsszel továbbra is zsarolásra használja a támogatások visszatartását. "És a tartozás egyre nő" – tette hozzá.

Erdős Norbert, Békés vármegye 4. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője elmondta, véleménye szerint a nemzeti konzultáció 11. kérdése a legfontosabb, amely a külföldi befolyásszerzésről szól. Kijelenthető, hogy ez megtörtént, hiszen szerinte már bebizonyosodott, hogy külföldről finanszíroztak ellenzéki pártokat. „És ha valaki pénzt ad, azért kér is valamit, amit nem szabad hagyni” – fogalmazott.

Kérte, hogy minél többen nyilvánítsanak véleményt, volt már olyan, hogy 2,5 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet, „ami hatalmas erőt ad, így lehet Brüsszelben tárgyalni”.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!