Hollik István: Nemcsak a jóban, hanem a krízisben is össze kell fogni

Hollik István felidézte az Országgyűlésben a külhoni magyarság érdekében hozott intézkedéseket, az egyszerűsített honosítás elfogadását, és kiemelte: a magyar állampolgárság megadása nem csupán becsületbeli ügy, azt is jelenti, minden magyar felelős minden magyarért.

Hollik István (KDNP), országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója
    
Nemcsak a jóban, hanem a krízisben is össze kell fogni, vigyázni kell egymásra - hangsúlyozta. Hozzátette: minden állam versenyt fut az idővel, de nem mindenhol adottak a készletek a koronavírus elleni védekezésre. Feltette a kérdést, érkezik-e Magyarországra annyi eszköz, ami lehetővé teszi a határ túli honfitársaink megsegítését. Egyúttal szóvá tette, vannak olyan ellenzéki frakciók, akik tiltakoznak emiatt. A KDNP-s politikus köszönetet mondott, hogy nem törődnek ezekkel az ellenzéki vádakkal.
    
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: minden határon túli magyar közösségtől érkezett segítségkérés, mert nem rendelkeznek az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközökkel. Ezért döntöttek úgy, hogy Erdélybe, Kárpátaljára, Felvidékre, Vajdaságba, Szlavóniába és Muravidékre egyaránt küldenek segítséget.

Ezek közül Kárpátalja kivételével már mindenhová meg is érkezett a szállítmány, Kárpátalja vonatkozásában kedden is egyeztetett az ukrán külügyminiszterrel, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet ki tudja vinni az eszközöket. 700 ezer maszkot, hétezer szemüveget, 32 ezer védőruhát, 200 ezer kesztyűt, tízezer sapkát, hétezer arcvédő plexit, húszezer cipővédőt és 32 ezer egységnyi fertőtlenítő folyadékot biztosítottak az elmúlt hétvégén - ismertette.
    
Jelezte: azért  is tudnak segíteni, mert működik a légi híd Kína és Magyarország között, és hazánk egy új gyártósornak köszönhetően maga is tud védőeszközöket gyártani.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!