Hollik István: Nemet kell mondani a brüsszeli bevándorláspárti politikusok terveire

Magyarország számára az uniót irányító brüsszeli bevándorláspártiak tervei kockázatot jelentenek; ahhoz, hogy hazánk a maga elé kitűzött célokat el tudja érni, erős Európára van szükség. Erről Hollik István kormányszóvivő beszélt szombaton Budapesten – írja a magyarhirlap.hu.

Hollik István (KDNP), kormányszóvivő

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő az Európa jövője a mi jövőnk címmel, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség által rendezett fórumon azt mondta: a legnagyobb gond ma Európában, hogy a brüsszeli bürokratáknak nem természetes, ha egy magyar kormányfőnek Magyarország érdeke az első. Mi egy olyan Európához csatlakoztunk és egy olyan Európát szeretnénk maguk előtt látni, amely erős nemzetállamok egyenrangú együttműködésén alapul - fogalmazott.

Vissza kell térni a keresztény kultúrán alapuló, rugalmasan együttműködő nemzetek Európájához

Hollik István azt mondta, Európa évtizedekig erős volt, ezért úgy gondolják, nem kell mást tenni, mint visszatérni a kereszténydemokrata alapító atyák koncepciójához, a keresztény kultúrán alapuló, rugalmasan együttműködő nemzetek Európájának a koncepciójához. Ahhoz az Antall József-i Európához, amelyik természetesnek veszi, hogy mi mindent a magyar szemszögből nézünk, és a többi ország is a saját szemszögéből vizsgálja az egyes kérdéseket - fejtette ki a kormányszóvivő. Az európai intézményrendszer pedig nem célja az európai együttműködésnek, hanem csupán eszköz arra, hogy segítsék az állampolgárok jólétét és biztonságát garantálni.

Kijelentette: nagyon sok mindenen változtatni kell, semmi nem maradhat úgy, mint volt az Európai Unióban. Rámutatott: a bevándorláspártiak ennek az ellenkezőjét állítják, azt mondják, a Brexit a britek hibája, a bevándorlást nem lehet megállítani, illetve a migrációs válságnak vége, az unióban minden a legnagyobb rendben van, tovább kell menni az integráció útján.

Hollik István közölte: ők ennek az ellenkezőjét állítják: nemet kell mondani a brüsszeli bevándorláspárti politikusok terveire. Szerinte ezek a politikusok arról akarják meggyőzni Magyarországot, hogy a magyarok tegyék félre a magyar érdekeket a közös európai érdekekért, adják fel nemzeti szuverenitásukat az ő birodalmi lázálmaikért. Arról is meg akarják győzni Magyarországot, hogy a magyarokról Brüsszelben döntsenek, ne itthon, hogy a legális migráció nemcsak jó Európának, hanem szüksége is van a népességcserére, és arról, hogy a keresztény értékeket felejtsék el, mert a multikulturalizmus egy magasabb szintű életet jelent az európai polgárok számára.  Május 26-a kiváló alkalom, hogy elmondhassák nekik, nem fog sikerülni, tervüket nem fogják tudni végrehajtani, mert „mi kereszténydemokraták nem hagyjuk a keresztény Európát" - jelentette ki a kormányszóvivő.

Nacsa Lőrinc: Nem szabad elherdálni Európa örökségét

Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség fórum előtti küldöttgyűlésen újraválasztott elnöke arról beszélt, hogy az az örökség a jövőnk, és azok az értékek, gyökerek, amelyeken Európa naggyá lett. Nem szabad ezt az örökséget elherdálni - jelentette ki Nacsa Lőrinc, hozzátéve: szeretnék, ha ez az örökség a fiatalok kezében maradhatna, és ők dönthetnének Európa jövőjéről, nem a saját pozíciójukat féltő brüsszeli hivatalnokok és bürokraták.  A KDNP országgyűlési képviselője rámutatott: egy új és másik Európai Parlamentre, brüsszeli bizottságra van szükség, amelyik komolyan veszi az európai fiatalokat, fontosnak tartja a keresztény értékeket, a munkát, a hitet, a családot.  Azt szeretnék, ha visszaszerezhetnék Európa jövőjét, ha ők tudnák formálni azt - jelentette ki a kormánypárti politikus.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség küldöttsége egyhangúlag elfogadott egy nyilatkozatot, melyben rögzítik a keresztény kultúra és az európai értékek megvédésének fontosságát. Ennek kapcsán kijelentik, hogy támogatják és mindenben segíteni fogják Orbán Viktor 7 pontjának megvalósulását. Szerkesztőségünkhöz az IKSZ elnöke eljuttatta a teljes dokumentumot, amely itt olvasható.

Kovács István: Kulcsfontosságú a választás, a jövőnk a tét

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, EP-képviselő-jelölt azt mondta: minden választás sorfordító, de most először lesz olyan EP-választás Magyarországon, amelynek különösen kiemelt jelentősége van, kulcsfontosságú, a jövőről szól a tét.

Magyarország sikeres ország, gazdasági téren is, és súlyunk az uniós döntéshozatalban megnőtt, ami nem tetszik a brüsszeli bürokratáknak - rögzítette. Hozzátette: ha annak idején a pesti srácok nem futamodtak meg a szovjet tankok elől, hogy nézne ki, ha ők Junckerektől, Sargentiniktől, illetve szövetségeseiktől, akik lepatkányozzák őket megijednének. Tovább kell menni a magyar úton, és az elmúlt időszakban elért vívmányokat kell megvédeni - jelentette ki Kovács István. Azt mondta, ő egy erős független Magyarországon szeretne élni, amelyik részese az uniónak, de nem hagyja magát leckéztetni, hanem mindig kiáll a magyar érdekekért.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!