Hollik István: Ukrajna EU-s csatlakozása szembemegy az európai érdekkel

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn napirend előtt a parlamentben a kormányoldal nevében arra szólította fel az európai vezetőket, hogy Ukrajna EU-s csatlakozása ügyében ne az Egyesült Államok érdekét képviseljék, hanem Európáét. Hangsúlyozta: érdemi tárgyalás nélkül nem tudják elfogadni azt a brüsszeli politikai diktátumot, amely szerint az ukrán csatlakozási tárgyalásokat meg kell kezdeni, mert az a jelenlegi körülmények között szembemegy az európai érdekkel.

Hollik

Szerinte ugyanis a háború folytatása és Ukrajna EU-s tagsága világos amerikai érdek, miközben kérdés, hogy miből fogja előállítani az Európai Unió azt a körülbelül 70 ezer milliárd forintot, amelybe az ukrán EU-tagság nagyjából kerülne.

Kitért arra is: Gyurcsány Ferenc és a „dollárbaloldal” egyetért Ukrajna felvételével, de kérdés, hogy mérlegelték-e az ezzel kapcsolatos dilemmákat, vagy ismét csak „finanszírozóik” álláspontját képviselik.

Zsigmond Barna Pál, az európai uniós tárca államtitkára válaszában új EU-s stratégiát sürgetett Ukrajnával kapcsolatban. Hangsúlyozta: meg kell vizsgálni, hogy biztonságosabb lesz-e az unió, ha egy háborúban álló országot felvesz a tagjai közé. Nem tudjuk, hogy az orosz támadások miatt mekkora a területe Ukrajnának, hogy mekkora a népessége, hogy az ukrán mezőgazdaság beemelése a szabad piacra jó lesz-e már a már bent lévő országok gazdáinak és azt sem, hogy javulnának-e a kárpátaljai magyar kisebbség jogai – tette hozzá.

Kijelentette: az unió bővítésének egy objektív, szabályozott, az elért eredmények alapján álló folyamatnak kell maradnia, a politikai és technikai előkészítés szintje jelenleg azonban nem arra mutat, hogy Ukrajnával el lehessen kezdeni a tárgyalásokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!