Hölvényi György: Az afrikai élelmiszerválság Európa biztonságát fenyegeti

Az afrikai élelmiszerválság Európa biztonságát fenyegeti – hangoztatta Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) európai parlamenti (EP-) képviselője az EP fejlesztési bizottságának az afrikai élelmiszerválságról szóló ülésén.

A politikus ezért hatékony uniós fellépést, konkrét lépéseket sürgetett az afrikai helyi kistermelők támogatása érdekében.

Hölvényi György, az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a korszerű mezőgazdasági technológiák bevezetése, a mezőgazdasági termelés növelése és a gazdák piachoz jutásának elősegítése területén a hatékony uniós fellépés a migráció megállításának fontos eszköze.

 

Az orosz-ukrán háború, a kiszámíthatatlan éghajlati viszonyok, a konfliktusok, a növekvő energiaárak és a koronavírus hatásai súlyos élelmiszerválságba taszították Afrikát - mutatott rá.

Az EP-képviselő elmondta, Afrika lakosságának több mint fele a mezőgazdaságból él. A kisméretű családi gazdaságok azonban nem férnek hozzá sem a piachoz, sem a pénzügyi szolgáltatásokhoz, ráadásul szinte semmilyen segítséget sem kapnak a szélsőséges időjárás elleni küzdelemhez.

Részvételük kulcsfontosságú az élelmiszerválság mérsékléséhez, ezáltal a migráció megfékezéséhez

 

– emelte ki.

Tájékoztatása szerint konkrét lépéseket sürgetve a következő kérdésekkel fordult az Európai Bizottsághoz és a Világélelmezési Program (WFP) vezetőihez: hogyan támogatja az EU az innovatív mezőgazdasági és vízgazdálkodási technológiákat, és mit tesz a kisgazdaságok termelékenységének növeléséért és piacra juttatásáért?

Ezeken a területeken a hatékony uniós fellépés a migráció megállításának fontos eszköze

 

– fogalmazott Hölvényi György, majd hozzátette: az uniós bizottság jelenlévő képviselői nem adtak érdemi választ, ezért írásbeli kérdéssel fordul a testülethez.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!