Hölvényi György: Meg kell erősíteni a nemzeti érdekképviseletet az EP-ben

Meg kell erősíteni a nemzeti érdekképviseletet az Európai Parlamentben (EP) – jelentette ki a KDNP alelnöke, európai parlamenti képviselő hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Mátészalkán.

HölvényiHölvényi György a helyi művelődési házban rendezett választási fórum előtt tartott sajtótájékoztatón arról beszélt: az elmúlt évek parlamenti munkájának legfontosabb tanulsága az volt, hogy ha egységben és nemzetben gondolkodunk, akkor „nagy dolgokra vagyunk képesek”, viszont ha olyan politikai erők dominálnak, amelyek ezt nem tudják megtenni, Magyarország helyzetét nehezítik.

A KDNP számára lényeges, hogy pártcsaládjában, az Európai Néppártban (EPP) odafigyeljen a környezetünkre és a barátainkra, ezt pedig azért kell megtennie, mert az EPP az elmúlt években "igencsak balra sodródott”

– emelte ki Hölvényi György.

Hozzátette, a pártnak az a feladata, hogy ezt a balra tolódást megakadályozza és a fontos kérdésekben, például a család, a migráció és a vallásszabadság visszahozza a pártcsaládba a „normalitást”, a normális beszédet.

A migrációra kitérve a KDNP alelnöke hangsúlyozta, ezzel a problémával Európa változatlanul nem tud mit kezdeni, az Európai Tanács által nemrégiben elfogadott migrációs paktumból pedig jó eséllyel semmi sem valósul meg.

Magyarország kormányának 2015 óta változatlan az ezzel kapcsolatos álláspontja, a illegális bevándorlást helyben kell kezelni, nem pedig a bajt idehozni”

– jegyezte meg.

Ballester-Bólya Boglárka, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltje a tájékoztatón azt mondta, történelmi döntés előtt áll Európa június 9-én.

„Brüsszel és a kontinens jelenleg a háború és a béke, a szabadság és az elnyomás határvonalán van”, ezen a voksoláson dől majd el, merre mozdul el – jelentette ki a kormánypártok képviselőjelöltje.

Hozzátette, a választáson nemcsak a következő öt évről, hanem Európa jövőjéről és megmaradásáról döntenek a választók.

Hanusi Péter (Fidesz-KDNP), Mátészalka polgármestere hangsúlyozta, nagyon fontos a helyieknek, hogy olyan képviselők jussanak be az EP-be, akik a magyar érdekeket jelenítik meg, azt szeretnék, hogy "Magyarország magyar ország maradjon".

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!