Hölvényi György: A megkezdett munkára alapozó, ambiciózus vezetést várunk a francia elnökségtől

Bemutatták a francia soros elnökség programját az Európai Parlament Fejlesztési Bizottságának (DEVE) keddi ülésén. A programot Jan-Baptiste Lemoyne miniszteri biztos ismertette. Hölvényi György, az EPP Képviselőcsoport fejlesztéspolitikai szakmai vezetője felszólalásában üdvözölte az elnökség ambiciózus célkitűzéseit, és egyúttal rámutatott a szlovén elnökség alatt megindult kezdeményezések folytatásának fontosságára is.

                                                                                                             Hölvényi György kereszténydemokrata EP képviselő

A KDNP európai parlamenti képviselője felszólalásában kiemelte: „Az egyre fokozódó vízhiány Afrikában komoly hatással van a kontinens élelmiszerellátására, a biztonságra és a migrációra”. A politikus hozzátette: “A szlovén elnökség sokat tett azért, hogy a víz témaköre nagy figyelmet kapjon az EU külügyi fellépésekor, ez nem lehet másként az új francia elnökség alatt sem.” Hölvényi emellett hangsúlyozta az oktatás és a kulturális örökségvédelem témakörök napirenden tartásának fontosságát is. Utóbbival kapcsolatban magyar kezdeményezésre tavaly fogadta el álláspontját az Európai Tanács, amelyben megfogalmazták:

szükség van arra, hogy uniós külügyi forrásokat is fordítsanak a kulturális örökségvédelemre az EU partnerországaiban. 

Lemoyne miniszteri biztos a francia elnökség nevében a felvetett kérdésekre reagálva elmondta: “Az oktatás kiemelt helyet foglal el a munkatervükben, mert ennek a munkahelyteremtés mellett kulcsszerepe van a migráció leküzdésében”. A politikus leszögezte, hogy a következő hónapokban a kulturális örökség területén is előrelépést kívánnak tenni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!