IKSZ - szemétszedési akció volt a veszprémi Sintér-árokban

A Föld napján rendezte meg a veszprémi IKSZ csoport a Teszedd kezdeményezéshez kapcsolódó szemétszedési akcióját a veszprémi Sintér-árokban.

A szervezők elmondták, hogy azért esett a Sintér-árokra a helyszínválasztás, mert ugyan a város közkedvelt parkjainak közelében fekszik mégis az utóbbi időkig elhanyagolt része volt a városnak. A veszprémi vár és a Szent István völgyhíd között húzódó völgyben találta meg Laczkó Dezső piarista tanár a triász korszakból származó Kavicsfogú álteknős első magyarországi leletét.

Az utóbbi években a terület önkormányzati képviselőjének, a veszprémi IKSZ elnökének Halmay Gábornak a közreműködésével indult meg a terület szépítése és a város lakói által történő újra birtokbavétel. Kezdetben civilek bevonásával a területen tanösvény került kialakításra, majd az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósult meg a Tethys-óceán élővilágát megelevenítő „Halagút”.

A Sintér-árkot a fejlesztések miatt egyre többen kezdték látogatni, amely miatt sajnos a szemét mennyisége is megnőtt, ezt a problémát orvosolta az IKSZ hétvégi akciója, amely amellett, hogy szebbé tette a környezetet a figyelmet is felhívja a tiszta környezet fontosságára.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!