Ismét támogatja a civileket Békés Vármegye Önkormányzata

A kereszténydemokrata politika aprópénzre váltását jelenti, hogy Békés Vármegye Önkormányzata 2023. évi költségvetésében is szerepel elkülönített összeg a civilek, egyházak és a felsőoktatásban tanulók támogatására.

Mucsi András, Fotó: Mucsi András Facebook-oldala

Habár már nem sok vármegyei önkormányzat vállalja, hogy támogassa a Bursa Hungarica felsőoktatási pályázatot, de Békés ezúttal is betervezett 3 millió forintot a költségvetésébe, amelyről február 24-én dönt a vármegyei közgyűlés. Február 16-án a négy szakbizottság már támogatta a javaslatot. Ugyancsak lesz 2023-ban is mecénási keret, amelyben lesz pénz a rendőröknek, mentőknek, katasztrófavédelemnek, az egyházaknak, de a 10 milliós keretből most is jut a vármegyei egyesületek és alapítványok programjaira is – tudtuk meg Mucsi András képviselőtől, a közgyűlés Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnökétől.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!