Járvány elleni védekezés és újraindítás önkormányzati perspektívából

Szombaton Vácott ülésezett a KDNP Pest Megyei Önkormányzati Tanácsa.

Gaal GergelyGaal Gergely, a KDNP Pest megyei elnökének megnyitóját követően exc. dr. Marton Zsolt váci megyéspüspök köszöntötte a tanácskozásra érkezőket.

Pest megyei KÖT

Ezt követően dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, a KDNP alelnöke szólalt fel.

Rétvári Bence

A politikus a parlamenti munkáról és az önkormányzatok fontos szerepéről osztotta meg gondolatait az ország újraindítása kapcsán.

Pest megyei KÖT

A tanács ülését Kiszelné Mohos Katalin, a KDNP Pest Megyei Önkormányzati Tanácsának elnöke, Nagykovácsi polgármestere nyitotta meg.

Seszták OszkárSeszták Oszkára KDNP Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke bejelentette: októberre megkezdték az előkészületeteket az országos tanács üléséhez.

Pest megyei KÖT

A szakmai előadásokat dr. Schneller Domonkosa Miniszterelnökség Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára kezdte, aki hangsúlyozta: az agglomeráció egyik jelentős kihívása a kiköltözőknek megfelelő közösségi közlekedési infrastruktúra kialakítása az ingázáshoz.

Tarnai RichárdDr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a kormányhivatali rendszer eredményeiről járványkezelésben és a működési tapasztalatok alapján hasznos gyakorlati tanácsokkal látta el az önkormányzati tagokat szabályos működésükhöz.

Pest megyei KÖT

A plenáris rész Szabó Istvána Pest Megyei Közgyűlés elnökének előadásával zárult, amelyben a Pest megye önálló régió jelentőségéről és fejlesztési lehetőségeiről beszélt a következő EU-s költségvetési időszakban.

Pest megyei KÖT

A szünetet követően résztvevők és az előadók között pódiumbeszélgetés keretei között volt lehetőség a településspecifikus kérdések megtárgyalására.

Pest megyei KÖT

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!