Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

A jelen és a jövő kihívásai is összekötik a magyar és a lengyel népet

Latorcai János,a KDNP frakcióigazgatója hétfőn napirend előtt a magyar-lengyel barátság napjáról, március 23-ról emlékezett meg az Országyűlésben. Szerinte a magyar és lengyel népet nemcsak közös múltjuk, hanem a jövő és a jelen legfontosabb kihívásai is összekötik.

Latorcai JánosLatorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a Kereszténydemokrata Néppárt Országos Választmányának elnöke, a KDNP frakcióigazgatója napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke közölte: ahogy a koronavírus-járvány, úgy ennek a kornak „bomlasztó irányzatai” is megjelentek és egyre inkább teret nyertek Budapest és Varsó utcáin. Ezek a társadalmi együttélés alapvető formáit is felforgatni igyekvő eszmék már a templomokat is elérték – utalt a magyarországi és lengyelországi templomrongálásokra. Latorcai János hozzátette: a történtek rávilágítanak arra, hogy a szabadság, a nemzeti szuverenitás és a keresztény értékek megvédése is elsődleges kötelezettséggé vált.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta: a magyar és a lengyel nép történelme számtalan ponton kapcsolódott össze az elmúlt ezer év során és a két nép mindig számíthatott egymásra.

Lengyel-magyar barátság

Kiemelte: az elmúlt évszázadok bizonyították, hogy semmiféle járvány, „templomgyalázó csőcselék”, „liberálfasiszta eszmék követői” sem tudják a magyarok és a lengyelek szabadságszeretetét, nemzetben vetett hitét, keresztény gyökereit megingatni.