A jelen és a jövő kihívásai is összekötik a magyar és a lengyel népet

Latorcai János,a KDNP frakcióigazgatója hétfőn napirend előtt a magyar-lengyel barátság napjáról, március 23-ról emlékezett meg az Országyűlésben. Szerinte a magyar és lengyel népet nemcsak közös múltjuk, hanem a jövő és a jelen legfontosabb kihívásai is összekötik.

Latorcai JánosLatorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a Kereszténydemokrata Néppárt Országos Választmányának elnöke, a KDNP frakcióigazgatója napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke közölte: ahogy a koronavírus-járvány, úgy ennek a kornak „bomlasztó irányzatai” is megjelentek és egyre inkább teret nyertek Budapest és Varsó utcáin. Ezek a társadalmi együttélés alapvető formáit is felforgatni igyekvő eszmék már a templomokat is elérték – utalt a magyarországi és lengyelországi templomrongálásokra. Latorcai János hozzátette: a történtek rávilágítanak arra, hogy a szabadság, a nemzeti szuverenitás és a keresztény értékek megvédése is elsődleges kötelezettséggé vált.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta: a magyar és a lengyel nép történelme számtalan ponton kapcsolódott össze az elmúlt ezer év során és a két nép mindig számíthatott egymásra.

Lengyel-magyar barátság

Kiemelte: az elmúlt évszázadok bizonyították, hogy semmiféle járvány, „templomgyalázó csőcselék”, „liberálfasiszta eszmék követői” sem tudják a magyarok és a lengyelek szabadságszeretetét, nemzetben vetett hitét, keresztény gyökereit megingatni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!