Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun vármegye: 5 kereszt
Baranya vármegye: 12 kereszt
Békés vármegye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád vármegye: 3 kereszt
Fejér vármegye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron vármegye: 3 kereszt
Heves vármegye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom vármegye: 5 kereszt
Nógrád vármegye: 9 kereszt
Pest vármegye: 4 kereszt
Somogy vármegye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye: 5 kereszt
Tolna vármegye: 4 kereszt
Vas vármegye: 1 kereszt
Veszprém vármegye: 1 kereszt
Zala vármegye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Juhász Hajnalka: A béke Európa legnagyobb közös kincse

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője az Európa jövőjéről szóló uniós vitát összegezve hétfőn napirend előtt az Országgyűlés ülésén azt mondta: a kormányoldal kiáll Európa egysége mellett és továbbra is a párbeszéd híve.

Hangsúlyozta: legnagyobb közös kincs Európában a béke, ezért azonnali tűzszünetre és béketárgyalások megkezdésére van szükség. Úgy vélte: Európa jövője nem több unióval, hanem okosabb Európai Unióval valósítható meg. Kiemelte: egy erős EU-hoz erős nemzetállamokra van szükség.

Méltatta a kormány uniós tárgyalásait, aminek eredményeképpen hosszú távon is biztosították a hazai rezsicsökkentés eredményeinek megvédését. Bírálta ugyanakkor a magyar baloldalt, mert szerinte továbbra megszorításokban gondolkodik.

Répássy Róbert, az igazságügyi tárca államtitkára elmondta: az Európa jövőjéről szóló vitában a magyarok nemet mondtak az európai birodalomépítési törekvésekre. Az integráció eszköz és nem öncél - szögezte le az államtitkár, aki szerint a döntéseket a megválasztott vezetőknek kell meghozni nem pedig NGO-knak vagy uniós szerveknek.

Az államtitkár fontosnak nevezte az európai emberek életmódjának és Európa keresztény gyökereinek védelmét is, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy EU védelmi szuverenitásának erősítésére is szükség van.