Juhász Hajnalka: Bevándorlásellenes politikánkra logikusan épül a humanitárius segítségnyújtásunk

Rendkívül egyedülállónak nevezte a Hungary Helps elnevezésű programot Juhász Hajnalka, Magyarország humanitárius segítségnyújtása nemzetközi kapcsolatainak fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos az ECHO TV A nyolcas című műsorának vasárnapi adásában.

Juhász Hajnalka miniszteri biztos, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, a Külügyi Bizottság alelnöke

A KDNP-s politikus szerint a magyar kormány és Orbán Viktor kormányfő – egyedi módom Európában – felismerte azt, hogy a migrációs nyomás csak akkor enyhíthető, ha a segítséget visszük oda, ahol a probléma keletkezik, vagyis aktívan részt kell venni a konfliktusos régiókban élők életkörülményeinek javításában. Juhász Hajnalka szerint, ha a nemzetközi humanitárius segítségnyújtást helyben és hatékonyan történik, akkor a menekültek nem akarnak elindulni.

A magyar humanitárius segítségnyújtásról 2018 decemberében elfogadott törvény az első olyan megközelítése a problémakezelésnek, ami a válságrégiókban nyújt segítséget, vagyis a segítséget viszi helybe.

Juhász Hajnalka emlékeztetett, a magyar kormány elsőként mondta ki, hogy nem a problémát kell beengedni Európába, hanem a helyben való segítést kell megvalósítani.  A Hungary Helps, ami már Magyarország humanitárius segítségnyújtását képviseli a világban, ebben alkotott egyedülállót – mutatott rá a politikus, aki az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának is a tagja.

Közlése szerint, ahogy a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök megérezte a migrációs veszélyét, ugyanolyan egyedi módon érezte meg az, hogy a humanitárius segítségnyújtásnak is változnia kell ahhoz, hogy a migrációs hullámokat meg lehessen akadályozni és meg lehessen előzni.

Juhász Hajnalka megerősítette G. Fodor Gábor műsorvezetőnek, a Hungary Helps program segítséget tud nyújtani abban, hogy tehermentesítsük Európát a migrációs hullám alól és ha esélye van, akkor a program egy közép-európai együttműködéssé is bővülhet.

A kormánypárti képviselő feladatai közé tartozik Magyarország humanitárius segítségnyújtása nemzetközi kapcsolatainak a fejlesztése és az egyik legfőbb célkitűzésének azt tartja, hogy megvalósuljon a visegrádi négyek stratégiai együttműködése a humanitárius támogatás terén.

A miniszteri biztos kiemelte, nagy büszkeségre adhat okot, hogy az európai országok közül egyedül Magyarországon van olyan államtitkárság, ami az üldözött keresztények megsegítésével foglalkozik.

Missziónknak tekintjük azt, hogy a keresztény kultúrát Európában és a Közel-Keleten is meg tudjuk őrizni. (…) A kereszténység bölcsőjében óriási problémák vannak és a kereszténység vált a világon a legüldözöttebb vallássá, közel 200 millió keresztényt érint a világban – hívta fel rá a figyelmet.

Juhász Hajnalka szerint, ha a Közel-Keletről eltűnik a kereszténység, ha Európában nincs erős keresztény identitás, ha a keleti egyházak nyugatra menekülnek, akkor át fog rendeződni a világ egy olyan irányba, amely a keresztény értékeink, a keresztény kultúránk és gyökereink radikális eltűnéséhez vezethet.

A képviselő legfontosabb üzenetnek azt nevezte, ha a nemzetközi humanitárius segítségnyújtást helyben és hatékonyan történik, akkor a menekültek nem akarnak elindulni. Példaként hozta fel, hogy az iraki Tell-Aszkufban a magyar kormány segítségével 1300 lakóházat újítottak fel és mintegy 1000 elmenekült lakos visszatért a városba.

Hozzátette, azt kell látni, milyen logikusan kapcsolódik össze a bevándorlásellenes politikánk és erre milyen logikusan épül rá a humanitárius segítségnyújtás.

Teljes beszélgetés

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!