Juhász Hajnalka: Bírja az egészségügyi ellátórendszer a terhelést?

A koronavírusról és az egészségügy helyzetéről is szó volt az azonnali kérdések között az Országgyűlésben hétfőn.

Juhász Hajnalka (KDNP), miniszteri biztos, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője
    
Juhász Hajnalka (KDNP) kiemelte: lassan 9 hónapja kell a világnak a koronavírus-járvánnyal együtt élnie. Rámutatott: a járvány felszálló ágban van világszerte, így Magyarországon is.     Most a legfontosabb feladat az ország működőképességének megőrzése melett az emberek egészségének a megóvása - mondta.
    
Hozzátette: az első hullám során szerzett egészségügyi tapasztalatok nagyon fontosak, most, a második hullám idején az egészségügyi ellátórendszer - orvosok, ápolók - heroikus küzdelmet folytatnak.
    
Kitért arra, hogy a magyar kormány intézkedéseinek köszönhetően a kórházakat felszerelték védőeszközökkel, rendelkezésre állnak kórházi ágyak, majd azt kérdezte: bírja-e az egészségügyi ellátórendszer a többletterhelést, mekkora ágyszám, mennyi lélegeztetőgép áll rendelkezésre.
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára rámutatott: Magyarország folyamatosan növeli kapacitásait, dobogós a kórházi ágyakat és a lélegeztető gépeket tekintve.
    
Megjegyezte: embert próbáló hetek előtt áll a világ és Magyarország is, eközben Kórozs Lajos a „kamuvideó" után „kamustatisztikát" készített, hogy elmondhassa, a legfőbb halálozási ok Magyarországon a koronavírus.
    
Ezt aztán törölnie kellett - tette hozzá. Az államtitkár a szocialista politikust visszaeső álhírgyártónak nevezte, és szóvá tette, hogy a baloldal egy ilyen embert ültetett az Országgyűlés népjóléti  bizottsága elnöki székébe.
    
A vírustagadók és az álhírgyárosok ugyanolyan veszélyt jelentenek - értékelt Rétvári Bence.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!