Juhász Hajnalka: Gyurcsány és a baloldal nem becsülték az időseket!

Október 1-je az idősek napja, ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatót Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője.

A képviselő elmondta, hogy 2010 előtt az idősek nem sok segítségre számíthattak, a Gyurcsány és a baloldal olyannyira nem becsülték az időseket, hogy egy havi nyugdíjat vettek el tőlük. A nyugdíjak értékét hagyták romlani és a nyugdíjprémium még csak eszükbe se jutott. A 2006-ban megalakult Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány alatt több mint 7 százalékkal csökkent a nyugdíjak vásárlóértéke, mert az inflációt követő nyugdíjemelést sem biztosították. Emellett sorozatos megszorításokkal nehezítették a nyugdíjasok életét: háromszorosára emelték a gáz árát, duplájára emelték az áram árát és az élelmiszerek áfáját is.

A Fidesz-KDNP kormányzása óta törvény garantálja a nyugdíjak értékének megőrzését és Magyarország történetében először tavaly a kormány nyugdíj-prémiumot fizetett ki, amelyre idén is számíthatnak az idősek. 

Juhász Hajnalka hangsúlyozta, hogy az ország gazdasági teljesítményéből az időseknek is részesülnie kell, hiszen évtizedeket dolgoztak ezért az országért.