Juhász Hajnalka: Józan észre és békére van szükség

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője rámutatott szerdán a parlamentben napirend előtt, hogy a kormány szerint a szankciós politika sürgős felülvizsgálatára van szükség. Brüsszel geopolitikai szerencsejátékot játszik – fogalmazott –, Oroszország azonban továbbra is „jól van”.

Ideológiavezéreltnek nevezte, hogy az unió a támogatások folyósítását a jogállamisági előírások végrehajtásához köti. Az uniós források nem méltányosságból nyújtott adományok, azok járnak a magyar embereknek – szögezte le.

Úgy fogalmazott: az uniót azért hozták létre, hogy egységben hatékonyan képviselje tagállamai politikai és gazdasági érdekeit, ehhez azonban figyelembe kell venni az emberek véleményét. Ezért is van kiemelt jelentősége a nemzeti konzultációnak – mondat. Azért is fontos a nemzeti konzultáció, hogy mindenki rájöjjön: mindannyian veszélyben vagyunk –  mondta.

 

Répássy Róbert, az igazságügyi tárca államtitkára a jogállamisági aggályokról szólva azt mondta: a tizenhét korrekciós intézkedésben tett vállalások képesek orvosolni azokat, így az uniós eljárást okafogyottság miatt meg kell szüntetni.

A teljesítésről november 19-ig kell beszámolnia a kormánynak – mutatott rá és sajnálatát fejezte ki, hogy az ellenzék még a végrehajtást biztosító törvényeket is vitatta, vagyis szerinte a Magyarországgal szembeni szankciókért dolgozik.

A kormány a törvényalkotás körén kívül eső vállalásait is megfelelő ütemben teljesítette, és dolgozik a további vállalások maradéktalan teljesítésén. Továbbra is folyamatosak az egyeztetések Brüsszellel, mivel az unió számos olyan új követeléssel is előállt, amelyek túlmutatnak a megállapodáson – ismertette.

Szerinte az Európai Parlament a több mint négy éve indított, ideológiai alapon zajló eljárásában egy újabb meghallgatással ismét hangulatkeltést folytat Magyarországgal szemben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!