Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Juhász Hajnalka: A klímavédelem költségei nem terhelhetik a családokat

A KDNP országgyűlési képviselője hétfőn interpellált a parlamentben.

juhász HajnalkaJuhász Hajnalka arról beszélt, hogy a kormány környezetpolitikájának hiteles és kézzelfogható eredményei vannak. Azonban fontos, hogy a további eredmények elérésének költségei ne a magyar családokat, hanem a nagy szennyezőket terheljék - mondta, hozzátéve: Brüsszel politikája nem ezt szolgája.

Úgy vélte, a klímacélok eléréshez szükséges pénzügyi fedezetet a klímarombolókra kell terhelni, ezzel az emberek is egyetértenek. Brüsszel terve miatt a rezsikiadások megemelkednének, Magyarország ezért nem fogadja el Brüsszel kezdeményezését, amely az energiaárak drágulásához vezetne – fogalmazott.

Schanda TamásSchanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, a KDNP alelnöke úgy válaszolt, a kormány továbbra is kiáll a magyar emberek érdekeinek védelme mellett, így a rezsicsökkentés mellett is, ez „a rezsicsökkentés kormánya”. Ma az Európai Unióban Budapesten fizetik az emberek a legalacsonyabb gáz- és villanyárat – jelentette ki.

A miniszterhelyettes kiemelte: a baloldal azonban soha nem törődött az emberek érdekeivel, külföldi kézre játszotta a közműcégeket, kormányzása alatt az energiaárak emelkedtek. Márki-Zay Péter is támadja a rezsicsökkentést – jegyezte meg. Hangsúlyozta: a kormány megvédi a rezsicsökkentés eredményeit a baloldaltól és Brüsszeltől is.

A KDNP képviselője elfogadta az államtitkári elfogadta a választ.