Juhász Hajnalka: A magyar kormány elsőként ismerte fel a migrációs veszélyt

A migráció ellen helyben nyújtott segítséggel kell fellépni – hangsúlyozta a Kereszténydemokrata Néppárt nevében tett napirend előtti felszólalásában Juhász Hajnalka, a kisebbik kormánypárt országgyűlési képviselője.

Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő (KDNP) azt mondta, hogy a magyar kormány elsőként ismerte fel az Európát fenyegető migráció veszélyét. Az Európai Parlament részéről azonban csak olyan javaslatok vetődtek fel, mint a kötelező betelepítési kvóta, ami a magyar kabinet számára elfogadhatatlan lenne – tette hozzá. A kormány ehelyett a helyben történő segítségnyújtás politikáját folytatja, vagyis a „segítséget visszük oda és nem a bajt hozzuk ide”, ami a leghitelesebb válasz az ügyben – emelte ki. Hangsúlyozta, Magyarország elsőként emelte állami szintre az üldözött keresztények megsegítésének ügyét.

A migrációs válság kezelésének fontos eszközei azok a programok, amelyekkel olyan életfeltételeket lehet teremteni a kibocsátó országokban, hogy az ott élőknek ne kelljen elhagyniuk a hazájukat – összegezte Juhász Hajnalka.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára is egyetértett azzal, hogy „a segítséget kell odavinni és nem a bajt kell idehozni”. Ennek során a helyben maradás és a hazatérés lehetőségét próbálják biztosítani a válságövezetekben élők számára – mondta. Hozzátette, különösen figyelnek az üldözött keresztény közösségekre.

Az üldözött keresztény közösségeknek nyújtott támogatások összesen 35 ezer főt érintettek, 8700 család visszatéréséhez illetve helyben maradásához tudtak segítséget nyújtani – hangsúlyozta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!