Juhász Hajnalka: Mi valósult meg eddig a klímavédelmi tervből?

Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő (KDNP) arra várt választ a parlament hétfői ülésén, mi valósult meg eddig az egy éve elfogadott Klíma- és Természetvédelmi Akciótervből.

Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, a KDNP alelnöke az Országgyűlés március 1-jei ülésén (Fotó: Országgyűlés)

Rámutatott: annak egyik célja, hogy 2030-ra az előállított energia 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen. Fontosnak nevezte emellett a fatelepítéseket vagy az illegális szemétlerakók felszámolását. Azt is hangsúlyozta: a klímasemleges gazdaság kialakításának költségeit ne a családok fizessék meg, hanem azok, akik a környezetet rombolják.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára (KDNP) közölte: az akcióterv célja, hogy a következő generációk minél jobb állapotban örökölhessék meg az ország természeti értékeit. Az akciótervben foglaltakat ezért a kormány a járvány okozta nehézségek ellenére megvalósítja – hangsúlyozta.  

Schanda TamásSchanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese, a KDNP alelnöke az Országgyűlés március 1-jei ülésén (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Fontos célnak nevezte az illegális hulladéklerakók felszámolását, mind mondta, eddig csaknem 9 ezer tonna illegális hulladékot számoltak fel.

Míg azonban a kormány valódi lépéseket tesz, Karácsony Gergely főpolgármester Budapesten leszerelteti a köztéri kukák 25 százalékát - jegyezte meg. Valódi cselekvésre nem hajlandók, addig érdekli őket a zöld politika, amíg Facebook-posztokat tesznek ki arról. A baloldal a hulladék visszaszorítása érdekében elfogadott jogszabályt sem szavazta meg – tette hozzá.