Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Juhász Hajnalka: Nem támogatható a karbonadó-javaslat

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője kedden napirend előtt a parlamentben arról beszélt: nem támogatható a brüsszeli karbonadó-javaslat, amely átgondolatlan kezdeményezés, és aránytalan terhet róna az állampolgárokra. Úgy vélte: Brüsszel mindig rendkívül kreatív, ha az uniós állampolgárok megbüntetését kell magasztos eszmékbe csomagolni. Valójában – folytatta – arról van szó, hogy az emberekkel fizettetnék meg az ipar által generált környezetszennyezés árát, holott a szennyező fizet alapelv az uniós környezetpolitika egyik alaptétele.

Az intézkedés leginkább a kevésbé tehetőseket, a kisvállalkozókat fogja sújtani, akik nem tudnak maguknak rögtön tiszta meghajtású járművet vásárolni, így ők fogják megfizetni a környezetszennyezés árát, amelyről a legkevésbé tehetnek – állapította meg.

Menczer Tamás, a külügyi tárca államtitkára válaszában őrültségnek nevezte a karbonadó-javaslatot, amit szerinte most Brüsszel, az Európai Bizottság és Frans Timmermans, „a magyar baloldal nagy barátja” erőltet.

Hozzátette: „brüsszeli nyelven” a karbonadóról úgy beszélnek, hogy az embereket „bevonják a kibocsátás-kereskedelmi rendszerbe”, ez azonban valójában azt jelenti, hogy ha „autód, házad vagy lakásod van, akkor fizetni fogsz”.

Úgy vélte: ez a „timmermansi recept” a magyar baloldal receptje, ami arról szól, hogy nem kell rezsicsökkentés, lehetnek magas árak, az energiaár-növekedést érezni kell és még egy adót is rá lehet pakolni a magyar emberekre.

Leszögezte: ezzel szemben a magyar kormány megvédi a rezsicsökkentést és az ország energiabiztonságát, és semmilyen olyan javaslatot nem szavaz meg, ami romba döntené az ország gazdaságát.