Juhász Hajnalka: Nem támogatható a karbonadó-javaslat

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője kedden napirend előtt a parlamentben arról beszélt: nem támogatható a brüsszeli karbonadó-javaslat, amely átgondolatlan kezdeményezés, és aránytalan terhet róna az állampolgárokra. Úgy vélte: Brüsszel mindig rendkívül kreatív, ha az uniós állampolgárok megbüntetését kell magasztos eszmékbe csomagolni. Valójában – folytatta – arról van szó, hogy az emberekkel fizettetnék meg az ipar által generált környezetszennyezés árát, holott a szennyező fizet alapelv az uniós környezetpolitika egyik alaptétele.

Az intézkedés leginkább a kevésbé tehetőseket, a kisvállalkozókat fogja sújtani, akik nem tudnak maguknak rögtön tiszta meghajtású járművet vásárolni, így ők fogják megfizetni a környezetszennyezés árát, amelyről a legkevésbé tehetnek – állapította meg.

Menczer Tamás, a külügyi tárca államtitkára válaszában őrültségnek nevezte a karbonadó-javaslatot, amit szerinte most Brüsszel, az Európai Bizottság és Frans Timmermans, „a magyar baloldal nagy barátja” erőltet.

Hozzátette: „brüsszeli nyelven” a karbonadóról úgy beszélnek, hogy az embereket „bevonják a kibocsátás-kereskedelmi rendszerbe”, ez azonban valójában azt jelenti, hogy ha „autód, házad vagy lakásod van, akkor fizetni fogsz”.

Úgy vélte: ez a „timmermansi recept” a magyar baloldal receptje, ami arról szól, hogy nem kell rezsicsökkentés, lehetnek magas árak, az energiaár-növekedést érezni kell és még egy adót is rá lehet pakolni a magyar emberekre.

Leszögezte: ezzel szemben a magyar kormány megvédi a rezsicsökkentést és az ország energiabiztonságát, és semmilyen olyan javaslatot nem szavaz meg, ami romba döntené az ország gazdaságát.    

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!