Kamuképpel próbálta lejáratni a baloldal a tápiógyörgyei szociális otthont

Kamuvideó és kamustatisztika után most egy kamuképpel próbálja akadályozni a közös védekezést a baloldal. Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke egy fényképpel próbálta bebizonyítani, hogy borzasztó állapotok uralkodnak a Borostyán ESZI Tápiógyörgyei Otthonban, csakhogy mint kiderült, a felvétel egy orosz kórházban készült. Ismét durva hamisítás történt tehát a baloldalon, írja cikkében az Origó.

Pénteken közzétett posztjában arról írt Schmuck Erzsébet, hogy „szülők, nagyszülők, rokonok, barátok vannak abban a Tápiógyörgyei szociális otthonban, amiben több hete nincs melegvíz”.

A baloldali képviselő még azt is tudni vélte, hogy „hetek óta az ágyhoz kötött betegeket az ápolók külön, az általuk melegített vízzel mosdatják, illetve a mozgásképesek sajnos csak hidegvízben tudnak tisztálkodni”. 

Bár írásából nem derült ki, hogy állításait mire alapozta, a leírtakat egy képpel illusztrálta. Schmuck LMP-s logóval ellátott fotóján az látszik, hogy az épület mennyezetéről hullik a vakolat, a falak penészesek, a vezetékek összevissza lógnak, és a lámpák némelyike kiégett. Magyarán az intézményben döbbenetes állapotok uralkodnak – legalábbis a baloldali politikus sugalmazása szerint. 

Csakhogy a felvétel nem a tápiógyörgyei szociális otthonban, hanem attól közel 2200 kilométerre, egy Moszkva környéki kórházban készült. A baloldali képviselő feltehetően az 123rf.com nevű oldalról kölcsönözte a fényképet.

Rétvári BenceRétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese, a KDNP alelnöke az Országgyűlés hétfői ülésén (Fotó: MTI / Szigetvári Zsolt)

A durva hamisítást Rétvári Bence, az Emmi államtitkára vette észre. A baloldalon minden napra jut egy álhír. (...) Nekik semmi se drága, járvány idején a szociális intézményeket valótlanságokkal, hamis fotóval támadják – kommentálta Schmuck akcióját. 

A kormánypárti politikus azt is felemlegette baloldali képviselőtársának, hogy miközben hetek óta tartó problémákról posztolt, az otthonban már pár nap alatt kijavították a hibát, és minden helyreállt.

Ez utóbbit mai bejegyzésében elismerte Schmuck Erzsébet, aki levélben kereste meg Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkárt az ügy kapcsán. Fülöp Attila tájékoztatásából kiderült, hogy a meleg víz ellátását biztosító tartály és szivattyú április 20-án hibásodott meg, de a szükséges javítások április 21-én és április 23-án megtörténtek. „Így a melegvíz-ellátás újra teljes körűen biztosított. Ennek természetesen mindannyian örülünk, köszönöm a gondozottak és az ott dolgozók nevében is az intézkedést” – húzta alá, hozzátéve, hogy Schmuck állításaival ellentétben csupán három napig álltak fenn a problémák. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!