KDNP: 2010 óta másfélszeresére nőtt az állami vagyon

A vagyongazdálkodást érintő rendelkezésekről, valamint egyes vagyongazdálkodási és pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló javaslatokról is vitáztak a képviselők kedden  az Országgyűlésben.

Nacsa Lőrinc

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője (archív képünkön) felszólalásában közölte: a módosítás célja, hogy a magyar emberek érdekében minél hatékonyabb legyen az állami vagyonkezelés, a Fidesz–KDNP-kormány ugyanis elkötelezett az állami vagyon visszaszerzése, megtartása és bővítése mellett. 2010 óta másfélszeresére nőtt az állami vagyon – hangsúlyozta, hozzátéve: az állam igenis lehet jó gazda.

A baloldal ezzel szemben azt vallja, hogy az állami vagyon akkor jó, ha külföldiekhez, elvbarátokhoz, „vörösbárókhoz” vándorol – fogalmazott. Értékelése szerint emiatt 2010-re az állami vagyon jelentős része magánvagyonná vált. 190 céget – köztük nyereségeseket is – privatizáltak az állami vagyonból, például közműcégeket – mutatott rá a kereszténydemokrata képviselő.

2010-től a nemzeti kormány azonban folyamatosan szerzi vissza például a nemzetstratégiai fontosságú közműveket, így megőrizhetők a rezsicsökkentés eredményei – mondta Nacsa Lőrinc.