Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun vármegye: 5 kereszt
Baranya vármegye: 12 kereszt
Békés vármegye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád vármegye: 3 kereszt
Fejér vármegye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron vármegye: 3 kereszt
Heves vármegye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom vármegye: 5 kereszt
Nógrád vármegye: 9 kereszt
Pest vármegye: 4 kereszt
Somogy vármegye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye: 5 kereszt
Tolna vármegye: 4 kereszt
Vas vármegye: 1 kereszt
Veszprém vármegye: 1 kereszt
Zala vármegye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

KDNP: felelősségteljes politizálásra van szükség a járvány legyőzéséhez!

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője napirend előtt fekszólalásában azt hangsúlyozta, a válság ellenére sem térhetünk vissza a segélyalapú társadalomhoz, hozzátéve, az elkövetkező időszaknak a gazdaság lépcsőzetes újraindításáról kell szólnia, aminek első lépését az tette lehetővé, hogy elértük a 2,5 millió beoltotti számot.

A képviselő kiemelte: az elmúlt évek szigorú költségvetési gazdálkodása miatt nem tornyosult pénzügyi akadály az emberéletek védelme és a támogatások elé; emlékeztetett arra, hogy már 6000 milliárd forintnyi gazdaságfejlesztési forrás felhasználásáról döntött a kormány.

A kereszténydemokrata képviselő arról beszélt, a járványügyi készültségben is a legfontosabb feladatok egyike a munkahelyek megőrzése, megemlítve a tényt, hogy jelenleg is mintegy 4,5 millióan dolgoznak Magyarországon. Fontosnak nevezte, hogy a magyar emberek minél előbb visszakaphassák a vírus előtti életüket.

Reagálásában Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium KDNP-s parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta: a korábbiaknál erősebb a járvány harmadik hulláma, sokhelyütt romlanak a mutatók, a koronavírus ellen pedig kizárólag az oltással lehet harcolni.

Öröm azt jelenteni, hogy Málta mellett Magyarország vezeti az uniós oltási ranglistát - jelentette ki a 26 százalékos, az EU átlagának dupláját jelentő hazai oltottsági arányra is utalva az államtitkár.

Megemlítette, hogy a regisztrált 65 év felettiek 85 százaléka már megkapta a vakcinát, és négymillióhoz közelít az oltásra regisztráltak száma. Hangsúlyozta: Magyarország mindent megtesz a továbbiakban is, hogy legyen elég vakcina a további oltáshoz is, hiszen minden élet számít.