KDNP: felelősségteljes politizálásra van szükség a járvány legyőzéséhez!

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője napirend előtt fekszólalásában azt hangsúlyozta, a válság ellenére sem térhetünk vissza a segélyalapú társadalomhoz, hozzátéve, az elkövetkező időszaknak a gazdaság lépcsőzetes újraindításáról kell szólnia, aminek első lépését az tette lehetővé, hogy elértük a 2,5 millió beoltotti számot.

A képviselő kiemelte: az elmúlt évek szigorú költségvetési gazdálkodása miatt nem tornyosult pénzügyi akadály az emberéletek védelme és a támogatások elé; emlékeztetett arra, hogy már 6000 milliárd forintnyi gazdaságfejlesztési forrás felhasználásáról döntött a kormány.

A kereszténydemokrata képviselő arról beszélt, a járványügyi készültségben is a legfontosabb feladatok egyike a munkahelyek megőrzése, megemlítve a tényt, hogy jelenleg is mintegy 4,5 millióan dolgoznak Magyarországon. Fontosnak nevezte, hogy a magyar emberek minél előbb visszakaphassák a vírus előtti életüket.

Reagálásában Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium KDNP-s parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta: a korábbiaknál erősebb a járvány harmadik hulláma, sokhelyütt romlanak a mutatók, a koronavírus ellen pedig kizárólag az oltással lehet harcolni.

Öröm azt jelenteni, hogy Málta mellett Magyarország vezeti az uniós oltási ranglistát - jelentette ki a 26 százalékos, az EU átlagának dupláját jelentő hazai oltottsági arányra is utalva az államtitkár.

Megemlítette, hogy a regisztrált 65 év felettiek 85 százaléka már megkapta a vakcinát, és négymillióhoz közelít az oltásra regisztráltak száma. Hangsúlyozta: Magyarország mindent megtesz a továbbiakban is, hogy legyen elég vakcina a további oltáshoz is, hiszen minden élet számít.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!