KDNP: A gazdaság újraindításának jó eszköze a 22-es költségvetési terv

Az Országgyűlés pénteki ülésnapján is több kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szólt hozzá a 2022-es büdzsé vitájához.

Aradszki András, a KDNP frakcióvezető-helyettese szerint elengedhetetlen és jó eszköze a gazdaság újraindításának a 2022-es költségvetési tervezet, melynek eredményeként 2022-ben 5,2 százalékos GDP-növekedésre lehet számítani.

Pozitívan értékelte, hogy a tervezet értelmében tovább folytatódik a magyar energiatermelés „zöldítése”, valamint hogy a tervezet 50 milliárd forintot biztosít a Modern Városok Program befejezésére.

Kitért arra is, hogy Érd önkormányzatának működési támogatása 2019 és 2021 között 37,14 százalékkal növekedett, ez is bizonyítja, hogy

méltatlan vád az ellenzék részéről, hogy kivéreztetné az önkormányzatokat a kormány. Azok az önkormányzatok, amelyek dolgozni akarnak és nem politizálni, a 2022-es költségvetés alapján is megtehetik ezt

– hangoztatta Aradszki András.

Kiemelt figyelmet kap a környezetvédelem

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője közölte: Magyarország elkötelezett a természeti örökség védelme mellett, ezért a kormány a jövő évi költségvetés elkészítésekor is kiemelt figyelmet fordított a környezetvédelem ügyére és az éghajlatváltozás hatásainak kezelésére.

juhász Hajnalka

Hangsúlyozta: mindenkinek fontos a természet védelme, és a jövő évi büdzsé újabb lépést jelent annak érdekében, hogy Magyarország 2050-re elérhesse a teljes klímasemlegességet.

Fontos a kistelepülések támogatása

Szászfalvi László, a KDNP frakcióvezető-helyettese kijelentette: a baloldali kormányok korábban megszorításokat vezettek be, elvettek az emberektől, csődbe vitték az önkormányzatokat, eladták az országot, privatizálták a közszolgáltató cégeket, és ebből az következik, hogy a baloldalnak nincs alapja, hogy kioktassa a kormánypartokat a költségvetés kérdésében.

Szászfalvi László

A kereszténydemokrata honatya hangsúlyozta: a gazdaság-újraindítási akcióterv a modern Magyarország legnagyobb gazdasági programja. De nemcsak a gazdaság, hanem az élet újraindítása is fontos, ezért lényeges a kistelepülések támogatása – mutatott rá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!