KDNP: hogyan biztosítják a GMO-mentes szójatermelést?

Földi László (KDNP) azt tudakolta hétfőn, az azonnali kérdések órájábana parlamentben, hogy miként tudja a kormány biztosítani a GMO-mentes szójatermelés növekedését Magyarországon?

Földi László országgyűlési képviselő, KDNP

Magyarország hosszú évek óta GMO-mentes agrárpolitikát folytat - hangoztatta. Jelezte ugyanakkor, hogy bár Európában a szójababtermelés folyamatosan emelkedik, de az unió messze van az önellátás szintjétől, a szükségletek nagyobb hányadát dél-amerikai importból fedezi.
 
Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára úgy reagált: Magyarország célja a GMO-mentes élelmiszerlánc kialakítása. Szójababtermelésben a helyzet Magyarországon jobb az európai átlagnál, de messze nem kielégítő: 15-20 százalék körüli az önellátottság, emellett évente 450-500 ezer tonna a dél-amerikai import mennyisége. Az agrártárca célja az importfüggőség kiváltása, de ez csak úgy valósulhat meg, ha az állattenyésztési ágazat stabilitása hosszú távon megmarad. Beszámolt emellett az érintett termelők támogatásáról is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!