KDNP: A párt jelöltjei hozzájárulhatnak a nemzeti függetlenség megerősítéséhez

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) önkormányzati választásokon induló jelöltjei a kereszténydemokrata értékrend iránti elkötelezettségükkel hozzájárulhatnak a nemzeti függetlenség megerősítéséhez - közölte a kisebbik kormánypárt vasárnap az MTI-vel.

Az idén 75 éves Kereszténydemokrata Néppárt az évforduló alkalmából családi napot tartott Esztergomban, ahová az ország minden tájáról több mint ezren érkeztek.
    
A kisebbik kormánypárt a közleményében kiemelte: a kereszténydemokrata politizálás kiemelt színterei az önkormányzatok, legfontosabb feladatuk most azért dolgozni, hogy a helyi közösségeket felkészült és hiteles vezetők irányíthassák az októberi önkormányzati választások után is.
    
Hozzátették: az általuk támogatott, politikai közösségükhöz szorosabban kötődő jelöltjeik a kereszténydemokrata értékrend iránti elkötelezettségükkel hozzájárulhatnak a nemzeti függetlenség megerősítéséhez.
    
Rámutattak arra is: a KDNP erős társadalmi bázissal és elkötelezett tagsággal meghatározó része a politikai életnek, az elődeik által kitűzött leglényegesebb célok nagyrészt megvalósultak, vagy ma is meghatározóak az ország kormányzásában.
    
A kereszténydemokrata értékrend pilléreként jelölték meg, hogy a nemzet jövőjének záloga a magyar családok megerősödése, valamint, hogy az európai civilizáció megmaradása csakis a keresztény kultúra alapján lehetséges.
    
Kitértek továbbá arra, hogy a magyar nemzet határokon átívelően is egybetartozik, valamint, hogy felelősségük van az elesettek felkarolásában, tudatában vannak a teremtett környezet megóvásáért való emberi felelősségüknek, és elutasítják az önkényuralom minden formáját.