A kereszténydemokrácia sarokköve a család

A KDNP frakciója nevében Aradszki András szólalt fel kedden napirend előtt az Országgyűlésben. A kormány nevében Rétvári Bence (KDNP), az EMMI miniszterhelyettese válaszolt.

Aradszki AndrásAradszki András, a KDNP frakcióvezető-helyettese Keresztelő Szent János születésnapja kapcsán arról beszélt, hogy a családban a Teremtő szeretete válik kézzelfoghatóvá, manapság azonban sokan tagadják ezt a szeretetkapcsolatot. A liberális demokráciák, „a Soros-világ által hirdetett látszólagos emberi jogok” valójában az ember önpusztításához vezetnek, mert közös nevezőjük a teremtőtől való függés, a nemzeti közösségek és a családok tagadása, ezzel szemben a kereszténydemokrácia sarokköve a család – fogalmazott. 

Hangsúlyozta: a magyar kormány 2010 óta a családokat és a munkahelyteremtést támogató politikát folytat, példaértékű családtámogatási rendszert épített ki, és a 2019-es költségvetésben is folytatja ezt.

Rétvári BenceRétvári Bence a kormány nevében adott válaszában kiemelte: 2018 a családok éve, a kormány anyagikban és minden egyéb szimbolikus értelemben is igyekszik megadni a tiszteletet a családoknak.

A kereszténydemokrata államtitkár a kormány otthonteremtési és adócsökkentési intézkedéseit részletesen felsorolta és hangsúlyozta: a kormány célja, hogy minden lehető eszközzel támogassa a családokat, ezzel szemben az ellenzék a bevándorlást támogatja, „importált emberekkel” akarja megoldani a problémákat. Kiemelte: a jövő évi költségvetésben már 2000 milliárd forint felett lesz a családok támogatása, a 2010-es 1000 milliárdhoz képest.