Kik juthatnak először védőoltáshoz? – tudakolta Simicskó István a parlamentben

Az egészségügyben dolgozóknak és a krónikus betegeknek különösen fontos, hogy minél hamarabb megkapják az oltást – mondta válaszában Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára.

Simicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 7-én (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Az azonnali kérdések órájában Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője hétfőn arról beszélt az Országgyűlésben, hogy reménykedve tekint a koronavírus elleni védőoltásokkal kapcsolatos tárgyalások felé. Hozzátette: a kormány Keleten és Nyugaton is megrendeléseket adott le, hogy minél hamarabb legyen megbízható oltóanyag. Azt kérdezte, kik juthatnak hozzá először az ingyenes oltáshoz, az idősek mikor és hogyan tudják igényelni az oltást, illetve lesz-e elegendő vakcina a lakosság széles körű beoltásához?

A kereszténydemokrata politikus hozzátette: szomorúan tapasztalja, hogy miközben Nagy-Britanniában megkezdték az oltást, addig Brüsszelben tétovázást látni, a magyar ellenzék pedig nem segíti a védekezést.

Rétvári BenceRétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese, a KDNP alelnöke december 7-én a parlamentben (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára rögzítette: a kormány arra törekszik, hogy minden lehetséges forrást felkutasson a vakcinával kapcsolatban. Az egészségügyben dolgozóknak és a krónikus betegeknek különösen fontos, hogy minél hamarabb megkapják az oltást. Elindul a vakcinainfo.gov.hu oldal is, ahol bárki regisztrálhat, aki szeretné beoltatni magát – ismertette.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!