A kormány minden évben csökkenti az adókat

Az adócsökkentésekről és az egészségügyi fejlesztésekre fordított forrásokról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában a parlamentben.

Orbán Viktor miniszterelnök

 

Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, Magyarországon egységes adóügyi szabályozás van, nincs olyan, hogy egy szabály vonatkozik egy magyar vállalkozásra, de egy külföldire nem. Magyarország az adózás szempontjából megfelel az uniós elvárásoknak, ez pedig nem teszi lehetővé, hogy adóágon különbséget lehessen tenni – szögezte le.

A miniszterelnök kijelentette, a mostani kormány az adócsökkentés kormánya, az adókat minden évben csökkentik. Az ellenzéki programok viszont mind adóemelést tartalmaznak. A Fidesz-KDNP az egyetlen pártszövetség az országban, amely nem emelni akarja, hanem tovább kívánja csökkenteni adókat – mondta Orbán Viktor. Hozzátette: szívesen támogatnak integrátorprogramokat.

Orbán Viktor viszontválaszában elmondta, jelentős mértékben csökkentették a személyi jövedelemadót és az alapvető élelmiszerek áfáját is levitték 5 százalékra. Hozzátette: csökkentették a vállalkozási nyereségadót is.

„Magyarországon folyamatosan adókat csökkentünk” – fogalmazott. Elmondta, a kormány nem akarja az emberek életét az emberek helyett megoldani, lehetőséget kívánnak nekik teremteni, hogy dolgozzanak és vállalkozzanak.

A kormányfő arról is beszélt, hogy az oktatásra fordított kiadások 2010 és 2016 között 20 százalékkal nőttek, 2019-re ezek a kiadások elérik a 2000 milliárd forintot. Hozzátette: a vidéki egészségfejlesztési programokra 500 milliárd forintot fordítottak, Budapesten egy negyvenmilliárd forintos programot hirdettek meg. Hasonló növekedés volt a bérek esetében is – jegyezte meg. Orbán Viktor azt mondta, lehet, hogy ez nem elegendő, ő is szeretne még többet, de ez nem nevezhető semminek és nem lehet kézlegyintéssel elintézni, ezek eredmények.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!