Koronavírus-járvány: Munkahelyek védelméről és védőoltásról is kérdeztek a KDNP képviselői a parlamentben

Szászfalvi László és Móring József Attila is azonnali kérdést intézett a kormány tagjaihoz hétfőn az Országgyűlésben.

Móring József AttilaMóring József Attila, a KDNP országgyűlési képviselője

Mit tesz a kormány a munkavállalókért és a vállalkozásokért a járvány második hulláma idején?

Móring József Attila, a KDNP országgyűlési képviselője azt kérdezte, mit tesz a kormány a munkavállalókért és a vállalkozásokért a koronavírus-járvány második hulláma idején. Felidézte, hogy az első hullám elleni harcot sikeresen megvívta az ország.

Schanda TamásSchanda Tamás János (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára azt válaszolta: a legfontosabb cél az emberi élet és egészség megvédésén túl a munkahelyek védelme és újak létrehozása. Ezért gazdaságvédelmi akciótervről döntött a kormány, a meghozott intézkedéseknek köszönhetően pedig mintegy egymillió ember részesülhetett munkaerőpiaci, képzési támogatásban – közölte, hozzátéve: adókedvezményekkel segítik a vendéglátásban és szabadidő-eltöltésben működő vállalkozásokat. Megjegyezte azt is, hogy 5 százalékra csökkentették az elvitelre készült ételek áfáját, majd ismertette a kormányzati bértámogatásokat is.

 

Hol tart a koronavírus elleni védőoltás beszerzése?

Szászfalvi László

Szászfalvi László, a KDNP képviselője emlékeztetett: a koronavírus leküzdése a megfelelő védőoltás nélkül nem lehetséges. A cél, hogy minél gyorsabban, minél biztonságosabb, szövődményektől mentes oltóanyagot szerezzen be az ország – mondta. Az iránt érdeklődött, hol tart a koronavírus elleni védőoltás magyarországi beszerzése és mely országokkal tárgyal Magyarország a beszerzésről?

Rétvári BenceRétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte, mindenkivel tárgyalnak, aki a világon oltóanyag-kísérletezéssel foglalkozik. Emlékeztetett arra, hogy a kormány felgyorsította az oltóanyag engedélyeztetését is.

Szólt arról, hogy részt veszünk az európai beszerzésekben is, de azt tapasztalhattuk az első hullám alatt is, hogy nem mindig az európai beszerzés a leggyorsabb.

A miniszterhelyettes kifogásolta, hogy az ellenzéknek a vakcina származási országa számít és nem az, honnan lehet a leghamarabb beszerezni az oltóanyagot.    

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!