Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Közös nyilatkozatot fogadtak el Veszprém város és három vármegye közgyűlései az EKF-együttműködésről

Együttes ülésen fogadtak el közös nyilatkozatot Veszprém város, valamint Somogy, Veszprém és Zala vármegyék közgyűlései a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programban való együttműködésről csütörtökön Veszprémben.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa az ülésen úgy fogalmazott: Magyarországnak és Európának is üzenet a térségben élők elkötelezettségéről az, hogy három vármegye és Veszprém város képviselő-testülete együttes ülésen tesz hitet az EKF kezdeményezés eszméje mellett. Ez az elhivatottság pedig nemcsak a térség jövője, hanem egymás iránt is érvényesül – tette hozzá.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa beszédet mond, mellette Biró Norbert (Fidesz-KNDP), Somogy vármegye közgyűlésének elnöke Somogy, Veszprém és Zala vármegye, valamint Veszprém város közgyűléseinek ünnepi, együttes ülésén Veszprémben 2023. január 19-én. Az eseményen közös nyilatkozatot fogadott el Veszprém város és a három vármegye közgyűlései a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programban való együttműködésről. MTI/Vasvári Tamás

Jelezte: a három vármegyét és Veszprém városát, bár közigazgatási határok választják el egymástól, a munka, a családi kapcsolatok, és a hétköznapi élet során is egységet alkotnak. Ezért a miniszter az EKF-kezdeményezést jó lehetőségnek nevezte arra, hogy a Bakony-Balaton térségben élők együtt építsenek egy közös jövőt.

Azzal, hogy idén Európa figyelme a régióra irányul, az itt élők megmutathatják, hogy térségük legalább olyan szép, kellemes, művelt és vendégszerető, mint Európa számos más turisztikailag divatosabb helye

 

– emelte ki Navracsics Tibor.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) Veszprém polgármestere emlékeztetett: már a pályázat beadásakor megfogalmazódott a térségi szemlélet, és a három Balaton-parti vármegye már akkor is támogatta a programot.

Hangsúlyozta: az EKF-programot a térség településeivel közösen kezdték el és valósítják is meg, az azonban nemcsak 2023-ról szól, hanem arról is, hogyan lehet a régióban a közösséget erősíteni.

Biró Norbert (Fidesz-KNDP) Somogy vármegye közgyűlésének elnöke reményét fejezte ki, hogy a kialakított együttműködés a jövőben is folytatódik.

Polgárdy Imre (Fidesz-KDNP) Veszprém vármegye közgyűlésének elnöke szerint a város bátor döntést hozott, amikor a régió bevonásával képzelte el az EKF-programot, és felismerte az ebben rejlő lehetőséget.

Pál Attila (Fidesz-KDNP) Zala vármegye közgyűlésének elnöke is az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet, majd méltatta, hogy a programokat az akadálymentesség, a fenntarthatóság és a gyermekbarátság jegyében szervezték.

Az együttes ülésen a négy képviselő-testület jelen levő tagjai egyhangúlag fogadták el a közös nyilatkozatot.

Ebben az áll, hogy a térség közösségeinek képviseletével megbízott tisztségviselők fontosnak tartják, hogy az évad fejlesztési programjai és rendezvényei sugározzák az európai nemzetek kulturális közösségének eszméjét, megjelenítsék a regionális kulturális hagyományokat és értékeket, illetve a magyarság hozzájárulását Európa kultúrájához.

Emellett hangsúlyozzák a pannon táj és kultúra befogadó jellegét, valamint kelet-nyugat közötti híd szerepét, továbbá minden közösség és minden egyén elidegeníthetetlen jogainak