Közösségi festésben vett részt Herczegh Anita és Rétvári Bence

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat őrbottyáni családi otthonának közösségi festésében vett részt mások mellett Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a szolgálat jószolgálati nagykövete és Rétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese, a KDNP alelnöke csütörtökön.

Herczegh Anita a közmédiának elmondta, hogy számos alkalommal fordult meg vendégként a szeretetszolgálat hasonló házaiban, de ilyen jellegű munkában először vett részt.

A máltai szeretetszolgálat az ország sok pontján segít azoknak, akiknek testi, szellemi fogyatékuk miatt segítségre van szükségük – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője. Rétvári Bence közölte: a projekt révén a fogyatékkal élő emberek egy nagy intézményből költöznek át a mindennapi élethez sokkal jobban hasonlító környezetbe.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete (középen), Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője (balról a harmadik), Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiójának vezetője (balról a második), Vecsei Miklós, a szeretetszolgálat alelnöke (balra), Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke (jobbról a harmadik), Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára (jobbról a második) és Szabó István, Őrbottyán polgármestere (jobbra) a szeretetszolgálat őrbottyáni családi otthonának közösségi festésén vesznek részt 2021. szeptember 2-án (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Az ideköltöző tizenkét ember itt is megkapja ugyanazt a segítséget, mint az otthonban, de családias körülmények között – mondta Rétvári Bence, hozzátéve, hogy a folyamatnak fontos része a fogyatékos emberek foglalkoztatása is.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára azt mondta, hogy munkájukkal segítik otthonosabbá tenni a házat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018 júliusában lett a gödi Gondviselés Háza – Fogyatékos Emberek Otthona fenntartója, ezzel párhuzamosan indította el a fejlesztést, amelynek célja, hogy az intézmény szolgáltatásai minél inkább az adott személy igényeihez igazodjanak.

Az első lakók tavaly nyáron költöztek családi házba, a fogyatékossággal élő emberek közösségi befogadásának következő állomásaként ősztől 68 újabb lakó költözhet be hat családi otthonba a gödi Gondviselés Házából.

Az őrbottyáni házat 2020 májusában vásárolta meg a szeretetszolgálat, az átalakítás februárban kezdődött meg.

A csütörtöki közösségi festésben részt vett még Szabó István, Őrbottyán polgármestere, Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke és Vecsei Miklós, a szeretetszolgálat alelnöke.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!