Közzétették a Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjeinek névsorát (FRISSÍTVE!)

Döntött a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Országos Választmánya kedden az áprilisi parlamenti választás kormánypárti egyéni képviselőjelöltjeinek névsoráról. A fidesz.hu oldalon közzétett dokumentumból kiderül: 2014-hez képest a körzetek mintegy ötödében indít új jelöltet a Fidesz-KDNP-pártszövetség.

Fidesz-KDNP

 

KDNP-s egyéni jelöltek

Az eddigi KDNP-s egyéni képviselők közül újraindul a mandátumért Baranya megye 3-as választókerületében (Mohács és térsége) Hargitai János, a párt ügyvezető alelnöke, Budapest 2-es körzetében (XI. kerület) Simicskó István honvédelmi miniszter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke. Pest megyében több kereszténydemokrata egyéni induló lesz: Pest 1-es, Érd központú vk-jában Aradszki András energiaügyi államtitkár, a párt Pest megye elnöke újrázhat, a 12-es körzetben (Cegléd) pedig Földi László védheti meg képviselői mandátumát. Somogy megye 4 választókerületéből kettőben ugyancsak újraindulnak a jelenlegi kereszténydemokrata országgyűlési képviselők a választók bizalmáért: a 2-es körzetben (Barcs) Szászfalvi László, míg a 3-asban (Marcali) Móring József Attila. Szabolcs-Szatmár-Bereg 3-as választókerületében (Kisvárda) Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a KDNP alelnöke indul újra.

Ugyancsak KDNP-s képviselője lehet Budapesten az V. kerületnek (1-es vk), ahol Hollik István lesz a Szövetség jelöltje, míg Harrach Péter KDNP-frakcióvezető körzetében (Pest megye 4-es: Vác és Dunakanyar) Rétvári Bence KDNP-alelnök, az EMMI miniszterhelyettese indul. Tolna megye 3-as körzetében  (Paks) Süli János tárca nélküli miniszter lesz a Fidesz-KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltje. Firtl Mátyás, Sopron eddigi kereszténydemokrata országgyűlési képviselője sem indul újra egyéniben, a hűség városában Barcza Attila, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség alelnöke lesz a kormánypártok jelöltje.

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt 106 egyéni országgyűlési képviselőjelöltjének névsorát ide kattintva olvashatja el.

Korábban írtuk:

A legtöbb változás Budapesten lesz. A belvárosi, 1. számú választókerületben Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter helyett a KDNP-s Hollik István indul, míg a XII. kerületet és a II., valamint a XI. kerület egy részét magában foglaló körzetben - ahol eddig Fónagy János, a fejlesztési tárca parlamenti államtitkára volt a képviselő - Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője lesz a jelölt.

Több önkormányzati politikust is indítanak új jelöltként a kormánypártok: a VI-VII. kerületben Bajkai István erzsébetvárosi alpolgármestert, a VIII-IX. kerületben Kocsis Máté józsefvárosi polgármestert, a XIII. kerületben Harrach Tamás önkormányzati képviselőt, az Újpestet és a XIII. kerület egy részét lefedő körzetben pedig Zsigmond Barna Pál IV. kerületi alpolgármestert, korábbi csíkszeredai főkonzult.

Zuglóban Jelen Tamás választókerületi elnök, korábbi XI. kerületi alpolgármester, a 18. számú választókerületben pedig - amely a XI. kerület egy részét és a XXII. kerületet foglalja magában - Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke indul Fidesz-KDNP-s színekben.

Nem indul egyéni képviselőjelöltként az idei választáson Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Karcagon, helyette Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke méretteti meg magát.

Nyíregyházán az egyik Fidesz-KDNP-s jelölt Szabó Tünde sportállamtitkár - abban a választókerületben, amelyet eddig Petneházy Attila képviselt az Országgyűlésben -, Szolnokon Kállai Mária kormánymegbízott, a salgótarjáni körzetben Becsó Károly pásztói önkormányzati képviselő, Veszprémben pedig Ovádi Péter önkormányzati képviselő lesz.

Pakson Hirt Ferenc helyett Süli Jánost, az atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli minisztert delegálja a pártszövetség.

Vidéken továbbá változás lesz a szigetvári központú választókerületben - ahol Tiffán Zsoltot Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke váltja -, Békéscsabán - Vantara Gyula helyett Herczeg Tamás önkormányzati képviselő indul -, az egyik miskolci körzetben - Sebestyén László helyett Hubay György önkormányzati képviselő a jelölt -, valamint a tiszaújvárosi központú körzetben is, amelynek eddig Mengyi Roland volt az országgyűlési képviselője, áprilisban azonban nem őt, hanem Koncz Ferenc szerencsi polgármestert indítják a kormánypártok.

Szegeden Bartók Csaba volt kézilabdázó lesz a Fidesz-KDNP egyik jelöltje, Sopronban - ahol 2002 óta a KDNP-s Firtl Mátyás volt az egyéni parlamenti képviselő - Barcza Attila önkormányzati képviselőt, Vácon pedig Rétvári Bencét, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárát, a KDNP alelnökét jelölik. Utóbbi várost és környékét eddig Harrach Péter, a kereszténydemokraták országgyűlési frakcióvezetője képviselte a Házban.

A listából kiderül, hogy a miniszterek közül ismét megméretteti magát egyéni képviselőjelöltként a kereszténydemokrata Simicskó István honvédelmi miniszter Budapesten, a XI. kerületben, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a II-III. kerületben, Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője Hódmezővásárhelyen, Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter Debrecenben, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke pedig Kisvárdán.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!