Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Latorcai Csaba az egyetemi tervekről egyeztetett Debrecenben

A Debreceni Egyetem Északkelet-Magyarország gazdasági motorjává vált az elmúlt években, további fejlesztése gazdaságpolitikai, társadalompolitikai, területpolitikai érdek – fogalmazott az intézményben tett csütörtöki látogatásán a területfejlesztésért felelős miniszterelnökségi parlamenti államtitkár, a KDNP ügyvezető főtitkára. Latorcai Csabát Szilvássy Zoltán rektor fogadta.

A miniszterelnökségi államtitkár, területfejlesztési miniszterhelyettes Szilvássy Zoltán rektorral folytatott március 16-ai egyeztetésén áttekintették az egyetem fejlesztési elképzeléseit. Latorcai Csaba tájékozódott többek között tervezett új képzésekről, melyek hozzájárulhatnak a régió még versenyképesebbé tételéhez, valamint további beruházásokról, fejlesztésekről, melyek a Debrecenen kívüli campusokat is érintik - írja a hirek.unideb.hu.

5jk

- Egészen inspiráló volt a beszélgetés, számos területi felzárkózási és versenyképességi lehetőséget láttam. Most is kiderült, hogy a Debreceni Egyetem az észak-alföldi régiónak, de akár egész Északkelet-Magyarországnak a motorja, és nem csupán tudományos és oktatási szempontból. A valódi gazdasági hajtóerővé vált a térség számára az elmúlt években, és ennek a további fejlesztése mind gazdaságpolitikai, mind társadalompolitikai, mind területpolitikai érdekünk – fogalmazott a megbeszélést követően Latorcai Csaba.

g6o6

Az egyetem képzési rendszere kapcsán Szilvássy Zoltán rektor kiemelte a szolnoki és hajdúböszörményi képzések kiemelkedő felvételi jelentkezési adatait, illetve a továbblépési lehetőségeket.

- Fejlesztjük a nyíregyházi felsőoktatást is, a képzéseket és az infrastruktúrát egyaránt. A nyíregyházi megyei kórházzal olyan jellegű együttműködést tervezünk, hogy az intézmény orvosai vegyenek részt az angol nyelvű képzésünkben, a megyei kórház legyen a Debreceni Egyetem nyíregyházi székhelyű képzéseinek aktív résztvevője – ismertette a részleteket Szilvássy Zoltán.

Az intézményvezető a Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok, majd Nagyvárad-Kolozsvár-Kassa körív intézményeinek felsőoktatási hálózatba szervezését célzó távlati elképzelésről is beszámolt a találkozón.

ehj

Szilvássy Zoltán rektor kitért rá, hogy a beszélgetésen érintették az Erasmus-program és a Horizont kutatási együttműködések esetleges blokkolásának következményeit, valamint egyéb uniós pályázati lehetőségeket.

- Mi – látva a nemzetközi folyamatokat, a kiszámíthatóság érdekében – nem számítunk az uniós forrásokra. Magunkra és partnereinkre számítunk. A nemzetközi kapcsolatrendszerünk is változik ennek megfelelően. Részletesen bemutattam miniszterhelyettes úrnak, mely országokkal milyen projekteket tervezünk, ezek között van olyan, amelyhez szükség van aktív kormányzati támogatásra. Ezt miniszterhelyettes úr nagy mértékben támogatta – tájékoztatott az intézményvezető.