Latorcai Csaba: A dollárbaloldal ma is az erőszak és a háború pártján áll

Mint egykor, a „dollárbaloldal” ma is az erőszak és a háború pártján áll, holott Magyarország és az egész világ érdeke az lenne, hogy mielőbb véget érjen orosz-ukrán háború – mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ügyvezető főtitkára, területfejlesztésért felelős miniszterelnökségi parlamenti államtitkár a fővárosban pénteken.

Bálványkövi István, a KDNP II. kerületi alapszervezetének elnöke, Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, a KDNP ügyvezető főtitkára és Gór Csaba, a II. kerületi Fidesz frakcióvezetője koszorút helyez el a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen a Gyorskocsi utcai emléktáblánál 2023. február 24-én. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Latorcai Csaba II. kerületi Gyorskocsi utcában a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen kiemelte: a tegnap kommunistái, a ma progresszívei „a zsákmányt védve, tőlünk akarták, akarják megóvni” a demokráciát és milliárdokért szolgálnak idegen, háborús érdekeket, veszélybe sodorva „szabadságunkat, függetlenségünket és békénket”.

A „dollárbaloldal” fegyvert szállítana, és magára vállalná a háború pénzügyi terheit is – mondta, hozzátéve: a nyugat-európai '68-as nemzedék „kiöregedett szélsőbaloldali forradalmárai” pedig ehhez boldogan asszisztálnak, holott Magyarország és az egész világ érdeke az lenne, hogy az orosz-ukrán háború minél hamarabb véget érjen.

Csak a polgári kormány képes megőrizni a békét, a biztonságot és a gazdasági stabilitást

 

 – jelentette ki Latorcai Csaba.

Kitért arra is, hogy a rendszerváltás óta harminchárom év telt el, éppen annyi, mint amennyi 1956 és 1989 között. Feltette a kérdést, „gondoltuk volna”, hogy a visszakapott szabadság harminchárom éve alatt egyszer csak újra megkísért bennünket a bolsevizmus réme, s éppen akkor, amikor a 20. századi históriánk legbátrabb forradalmát ünnepeljük. Azt mondta, „a szemkilövető köpönyegforgatók idején” mindaz, ami 2006 októberében történt, a diktatúra éveit idézte. A vért, a szenvedést, a megaláztatást, a féktelen gyűlöletet – fogalmazott.

Azt a féktelen gyűlöletet idézte, amellyel a kommunisták 56 hőseit kivégezték, s kivégezték a megtért kommunistát, Nagy Imre miniszterelnököt. A miniszterelnököt, akinek tárgyalása és halálos ítéletének kihirdetése e falak között zajlott le

 

– emlékeztetett.

Bálványkövi István, a KDNP II. kerületi alapszervezetének elnöke hangoztatta: ez az a múlt, ami még ma is eleven, hiszen jó néhányan „vannak közöttünk”, akik átélték a kommunista börtönök borzalmait. Ezen a napon méltó módon emlékezhetünk az áldozatokról, azokról, akiknek még az emlékét is el akarták törölni - mondta, hangsúlyozva: a kommunista diktatúra bűntettei nem évülhetnek el soha.

Gór Csaba, a II. kerületi Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy világszerte több tízmillió ember életét vette el vagy nyomorította meg a kommunizmus. Azt mondta: emberi öntudat alapja az emlékezet, a nemzeti öntudaté a történelmi emlékezet, a jelent csak a múltból lehet megérteni, a jövőt csak a múlt alapján lehet felépíteni.

Február 25-ét az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata nyilvánította a kommunizmus áldozatainak emléknapjává.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!