Latorcai Csaba: A fiatalok jelentik a kereszténydemokrácia jövőjét

Az, hogy sok fiatal vallja magáénak a kereszténydemokrata értékeket, azt bizonyítja, hogy a kereszténydemokráciának, csak a kereszténydemokráciának van valódi jövője – jelentette ki a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ügyvezető alelnöke az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) országos nyári találkozójának megnyitóján pénteken, Budapesten.

LatorcaiLatorcai Csaba úgy fogalmazott: amíg a politikai palettán velük szemben állók a halál, addig a kereszténydemokraták az élet kultúráját képviselik.

A kereszténydemokraták feladata az, hogy megtalálják azokat a pontokat, amelyek mentén valódi, élhető közös jövő biztosítható mindannyiunk számára”

– tette hozzá.

A politikus, aki a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is, úgy vélekedett: az olimpiát követően különös aktualitást nyer arról beszélni, hogy milyen jövőt akarunk.

Ugyanis azt, hogy az ellenfeleink milyen jövőt szeretnének, az olimpia megnyitóünnepségén tökéletesen bemutatták. Én nem szeretnék olyan jövőt”

– mondta.

Kiemelte, az, hogy ténylegesen milyen értékekre szeretnénk a közös jövőt építeni, a fiatalokon múlik.

Sokszor a magukat progresszívnek nevezők azt állítják, hogy a kereszténydemokrácia avítt, idejétmúlt, dohszagú, ám ezt cáfolja, hogy sok fiatal vallja magáénak – közölte Latorcai Csaba.

Halmay Gábor, az IKSZ ügyvezető alelnöke köszöntőjében azt mondta: az a céljuk, hogy a szövetség megfelelő, hasznos utánpótlást biztosítson a KDNP és nemcsak a kereszténydemokrácia, hanem az Európai Unió számára is.

Arra buzdította a jelenlévőket, hogy az elkövetkező időszakban, készülve a 2026-os országgyűlési választásokra, találják meg a kapcsolódási pontokat a közösen gondolkodókkal, hogy a kis közösségek egy nagy közösséggé tudjanak fejlődni.

Legyetek azok az ifjú kereszténydemokrata harcosok, akik nem az árral, nem a mainstreammel együtt úsznak, hanem harcolnak az egész világon ránk zúduló abnormalitás ellen”

– fogalmazott a politikus.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!