Latorcai Csaba: Fontos, hogy Nyugat és Észak-Magyarország fejlesztése után a dél-magyarországi régió is kiemelt figyelmet kapjon

Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP ügyvezető alelnöke Süli János KDNP-s képviselő azon kérdésére válaszolt hétfőn az Országgyűlésben, hogy hogyan fejlesztenék Paks és Kalocsa környékét.

LatorcaiLatorcai Csaba válaszában fontosnak nevezte, hogy Nyugat és Észak-Magyarország fejlesztése után a dél-magyarországi régió is kiemelt figyelmet kapjon.

A közép-dunamenti térség két legfontosabb fejlesztésének nevezte a paksi atomerőmű új blokkjának építését és a Kalocsától nem messze haladó Budapest-Belgrád vasútvonal kivitelezését.

Az új híd által a két város kulturális élete is összekapcsolódhat, valamint jelentős lehetőségek nyílnak a foglalkoztatás bővítésére, a Dél-Alföldön lakók könnyebben elérhetik a Dél-Dunántúlt”

– tette hozzá.

Latorcai Csaba emellett Szabó Tünde fideszes képviselő kérdésére is válaszolt, aki azt kérdezte: milyen fejlesztések várhatók Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében?

Kijelentette: a kormány kiemelt célja, hogy a magyaroknak ne okozzanak hátrányt a jogtalanul felfüggesztett uniós források, ezt szolgálják az előfinanszírozások is.

Ismertette:

Nyíregyháza térségében az elmúlt években 1035 fejlesztést támogattak 149,8 milliárd forint értékben. Azonban ha a baloldalon múlna, nem valósulhatna meg a nyíregyházi kenyérgyár 620 millió forintos vagy a Sóstófürdő 2,6 milliárd forintos fejlesztése, 170 környezetvédelmi zöld projekt 34,6 milliárd forint értékben és oktatási infrastruktúrafejlesztés sem.”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!