Latorcai Csaba: A hazaárulás soha nem feledhető

Az árulás - különösen, ha a hazát érinti - soha nem feledhető, függetlenül attól, hogy mely évszázadban vagy birodalmi törekvés alapján történt vagy történik - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára hétfőn Budapesten.

Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára beszédet mond a Honvéd téri Gulág-emlékműnél a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésen (Budapest, 202.02.24. KDNP fotó: Váli Miklós)

Latorcai Csaba a Honvéd téri Gulág-emlékműnél a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésen hangsúlyozta: kötelesség emlékezni és emlékeztetni, hogy a bolsevikok által működtetett táborokban „százezerszám pusztultak el magyar honfitársaink".

Nagyné Pintér Jolán
   
Nagyné Pintér Jolán, Gulágokban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány elnöke beszédet mond a Honvéd téri Gulág-emlékműnél a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésen (Budapest, 202.02.24. KDNP fotó: Váli Miklós)

„Soha nem felejtjük el és nem hagyjuk elfelejteni, hogy ezek a táborok éppúgy a gonoszság szimbólumai voltak, mint a náci rendszerben Auschwitz-Birkenau vagy Mauthausen megsemmisítő táborai" - közölte.
   
Felemeljük a szavunkat azokkal szemben, akik politikai örökösei a bolsevik diktatúra magyarországi működtetőinek, haszonélvezőinek - jelentette ki az államtitkár.

Latorcai Csaba   
Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára beszédet mond a Honvéd téri Gulág-emlékműnél a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésen (Budapest, 202.02.24. KDNP fotó: Váli Miklós)

Úgy folytatta: „felemeljük szavunkat a tegnap kommunistái, a ma kirekesztői ellen, akik most éppen a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket bélyegzik meg".
   
Latorcai Csaba felidézte: az Országgyűlés 2000-ben nyilvánította február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává, annak emlékére, hogy 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen, majd hurcolták el a Szovjetunióba Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát.

Latorcai Csaba
   
A Honvéd téri Gulág-emlékműnél a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezés (Budapest, 202.02.24. KDNP fotó: Váli Miklós)

Az akkori történelmi eseményeket felelevenítve azt mondta: „a gyáva kommunisták Kovács Béla letartóztatásával indították el azt a folyamatot, amellyel rövid idő alatt kiépítették a totális, egypárti diktatúrát, ahol az ellenszegülők sorsa megfigyelés, üldözés, internálás és kínhalál volt".
   
Latorcai Csaba szerint Európa nyugati felét „a kommunizmus szelleme kísérti", egy minden eddiginél „ördögibb és erőszakosabb elképzelés" megvalósításával.
   
Megkezdődött egy „olyan birodalom építése", amely végképp eltörölné a nemzetek önrendelkezését, vallási gyökereinek elpusztítására törekszik, és a kulturális önfeladás útjára léptetné a földrészt - mondta.

Latorcai Csaba
   
A Honvéd téri Gulág-emlékműnél a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezés (Budapest, 202.02.24. KDNP fotó: Váli Miklós)

Álláspontja szerint ezekkel a kihívásokkal csak azok a nemzetek tudnak sikerrel szembenézni, amelyek ismerik és számon tartják történelmüket, múltjukat - közölte Latorczai Csaba.

Latorcai Csaba
   
A Honvéd téri Gulág-emlékmű (Budapest, 202.02.24. KDNP fotó: Váli Miklós)

Nagyné Pintér Jolán, a megemlékezést szervező Gulágokban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány elnöke saját családtörténetét is felidézve arról beszélt, hogy a kommunizmus bűneiről évtizedekig hallgatni kellett.
   
Az emlékezés fontosságát kiemelve hangsúlyozta: a kommunizmus „mestere volt" annak, hogy mély sebeket ejtsen az egyénen, a családon és a nemzeten.
   
A megemlékezés előtt a minisztériumok és civil szervezetek az áldozatok tiszteletére elhelyezték az emlékezés virágait az 1993-ban felállított emlékműnél.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!