Latorcai Csaba: Magyarország és Európa jövője az összetartó közösségek erejében van

Magyarország és Európa jövője az összetartó közösségek erejében van, jövőnk az együttműködésben van, ezért nem a bezárkózást, a tömbösödést, hanem a bizalomra épülő nyitottságot tartjuk szem előtt – mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP ügyvezető alelnöke csütörtökön a Nógrád vármegyei Kisbágyonban.

Latorcai

A faluban a KDNP által indított Fogadj örökbe egy keresztet! elnevezésű kezdeményezésre felújított, a település határában álló kőkeresztet szentelték meg.

Latorcai Csaba az ünnepségen arról is beszélt: fontos, hogy nap mint nap „kiálljunk meggyőződésünkért, megvalljuk hitünket, ugyanakkor elkötelezetten dolgozzunk közösen a keresztény Európáért és a keresztény Magyarországért”.

Hozzátette:

ennek része az országban található úti keresztek felújítása vagy éppen újakat állítása a béke melletti elkötelezett kiállás jeleként.”

Bíznak abban, hogy minél többen csatlakoznak, mert felismerik, a kereszt megtartó erő – mondta, hozzáfűzve: hiába döntik le vagy távolítják el a kereszteket „éppen aktuális ideológiák nevében”, a kereszténység örök, „és maga az éltető erő”.

A jövő Európája és benne a nemzetek nem létezhettek, nem létezhetnek ma sem és a jövőben sem a kereszténység megtartó ereje nélkül”

– emelte ki Latorcai Csaba, megköszönve a helyiek összefogását.

A kisbágyoni keresztet a Samu és a Kis család újíttatta fel.

Napjainkban egyáltalán nem természetes, hogy az egyén vagy a közösség nyíltan, minden negatív következmény nélkül megvallhatja hitét, és kiállhat annak értékeiért – jelentette ki.

Azt mondta, egyre több riasztó példát látni Nyugat-Európában, ahol „tombol az eltörlés kultúrája”, a vallási türelmetlenség, a keresztények üldözése pedig mindennapossá vált.

Latorcai Csaba úgy fogalmazott:

Vigyáznunk kell, hogy ezek a tendenciák, ezek a káros tendenciák ne uralhassák el magyar mindennapjainkat, a jövőnket meghatározó döntéseinkben ezért ébernek és józannak kell lennünk. Csak ez jelenthet garanciát arra, hogy meg tudjuk őrizni Magyarországot magyarnak, békében, biztonságban."

Becsó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője felidézte: az utak mellett állított fa- vagy kőkereszteket nem az egyház, hanem magánszemélyek állították, jellemzően a 18. század második felében, az eligazodást szolgálták, de lelki feltöltődést is nyújtottak.

Nagy Attiláné (független), Kisbágyon polgármestere arról szólt a rendezvényen: az egyház azért dolgozik, hogy az ember közelebb jusson Istenhez, a világi vezetők pedig azon munkálkodnak, hogy az emberek közelebb kerüljenek egymáshoz, erősödjenek a közösségek.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!