Latorcai Csaba: Még nem késő fellépni a migráció ellen

Az elmúlt napokban két megdöbbentő eset is történt. A Szabadka-környéki erdőkben ismét migránscsoportok lövöldöztek, többen lőtt sebbekkel kerültek kórházba. Közben Franciaországban egy migráns késsel támadt babakocsis gyerekekre. Látszik, hogy egyre több olyan súlyos bűncselekmény történik, amelyek a migránsokhoz köthetők, de sem a rendőrség, sem más bűnüldöző szervek nem tudnak kézben tartani. A Hír Tv Napi aktuális műsorában Latorcai Csaba a KDNP ügyvezető főtitkárát, területfejlesztési miniszterhelyettest kérdezték a migránskvóták brüsszeli elképzeléséről és szó esett arról is, hogy a keresztek állítása hogyan fejezi ki béketörekvésünket.

Miközben a migránsok nagy része vágyakozik az európai életszínvonalra, és gazdasági érdekből akar Európában élni, aközben az az európai kultúra és civilizáció, amit Európa képvisel, semmit nem jelent nekik – mondta Latorcai Csaba. Sőt, a más kulturális tapasztalatok miatt mindez frusztrációt okoz. Nyugat-Európa egyes országaiban ez már olyan kritikus tömeget ért el, hogy a hatóságok semmit nem tudnak tenni és tombolt a migránserőszak.

A migránsválság 2015-ös kezdetekor Angela Merkel „Wilkommenskultur”-ja megnyitotta a határokat, ezzel szakértők szerint súlyos taktikai és demográfiai hibákat vétett, amelyeket Európa már nem tud kezelni. Azzal kapcsolatban, hogy visszafordítható-e még ez a folyamat, Latorcai Csaba hangsúlyozta, hogy a magyar kormány az első pillanattól fogva egyedüliként azt a megoldást kínálta, hogy ne a problémát importáljuk ide, hanem a segítséget vigyük azokba az országokba, ahol valóban probléma van. Ugyanakkor, a valódi menekültek befogadását a kezdettől fogva támogatják, ám az Európába tartó tömegek gazdasági bevándorlókból állnak. A gazdasági bevándorlással szemben véleménye szerint még mindig nem késő összeurópai szinten fellépni, ám az a baj, hogy Brüsszelben nem ebbe az irányba haladnak a folyamatok.

A szaporodó erőszakos bűncselekményeket látva felvetődik a kérdés, hogy ki akar ellenőrizetlenül befogadni bevándorlókat. Az államtitkár álláspontja szerint Brüsszel a migránsok kötelező elosztási rendszerét ráerőlteti a tagországokra. Ezzel szemben mindent meg kell tenni, mert elfogadhatatlan, hogy olyan országok, akik nem kívánnak befogadni erőszakos migránsokat, azokra ráerőltetik ezeket az embereket, és még fizetni is kelljen utánuk. Mindent meg fognak tenni azért, hogy ilyen emberek ne kerülhessenek Magyarországra – hangsúlyozta a politikus.

2024-es európai parlamenti választáson az emberek a szavazataikkal arról is dönteni fognak, hogy támogatják-e a migránskvótát, akarják-e hogy az Unió migránsországot csináljon Magyarországból, vagy sem. Hiszünk a demokráciában és hisszük, hogy az emberek ki tudják fejezni akaratukat. A megválasztott képviselőiknek ezt az akaratot kell képviselniük. Arra kell törekedni, hogy az EP-választáson olyan eredmény szülessen, hogy a migránsokkal szemben kemény fellépést ígérő politikai tömörülések szerezzék meg a többséget.

A KDNP ügyvezető főtitkára beszélt arról is, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt kezdeményezésére szerte az országban állítanak keresztet a békéért. Ezeréves kultúránkban a kereszt mindig a béke szimbóluma volt. Ha új kereszteket állítunk, azzal kifejezzük a béke iránti vágyunkat. Ehhez képest a baloldali-liberális média ezt nevetségesnek tartja, kifigurázza ezt, ahogy általában kereszténységünket is. A liberálisok úgy gondolják, hogy nem a kereszténység által kínált, hanem más út vezet a békéhez. A politikus szerint azonban a másik út hullahegyeken át vezet és nem feltétlenül a béke felé.

Ferenc pápa hangsúlyozza a béke mellett állását, ezzel a többség hallgatólagosan egyet is ért, de sajnos az európai politikusok hangosabb része a háborút támogatja. Latorcai Csaba szerint nagyon fel fog értékelődni az EP-választás jövőre, és bízik abban, hogy nem csupán a gazdasági bevándorlás ellen, hanem a béke mellett fognak állást foglalni a választók.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!