Latorcai Csaba a területfejlesztés új irányairól tartott előadást Tatán

A vidék népszerűségének és megtartó erejének növeléséhez versenyképes megélhetést biztosító, vonzó és helyben elérhető munkahelyekre, jó minőségű és magas életszínvonalat biztosító infrastruktúrára és szolgáltatásokra van szükség. – hangsúlyozta Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes Tatán, a terület- és gazdaságfejlesztés új kihívásairól szóló előadásában.

A parlamenti államtitkár Tata város önkormányzatának hagyományos rendezvényén tájékoztatta a település életét meghatározó munkáltatókat, a 100 legtöbb adót fizető cég vezetőjét a területfejlesztés irányairól.

Latorcai Csaba Tatán

Az esemény kapcsán az államtitkár kiemelte, hogy a területfejlesztés alapját a járások képezik, ugyanakkor a településeink fejlesztésében is növelni kell a térségi szemléletet. Az a jó fejlesztés, aminek a hatásait nem csupán a településen belül lehet érzékelni, hanem egy tágabb térség egésze számára is pozitív változást hoz. – emelte ki az államtitkár. Ezt kívánják elérni a hamarosan elinduló, úgynevezett várostérség-fejlesztési programok is, amelyek keretében harmonizáltan valósulhatnak meg az egy gazdasági térséget alkotó, egymás közelében fekvő nagyvárosok fejlesztései. 

Latorcai Csaba TatánLatorcai Csaba hangsúlyozta továbbá a közös gondolkodás fontosságát és szükségességét, hiszen a jövőbeni fejlesztéseket döntő jelentőséggel kell, hogy meghatározzák a helyben élők elképzelései. A legjobban a helyiek tudják, hogy mire van szükségük az adott település fejlődése érdekében. A helyi célkitűzésekre építve növelhető a legnagyobb mértékben a települések, régiók, járások versenyképessége. – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Latorcai Csaba Tatán

Latorcai Csaba beszélt a nagyvárosi agglomerációs térségek sajátos fejlesztési szempontjairól, valamint az európai uniós források felhasználásának aktuális helyzetéről.  Kiemelte, a 2021-2027-es időszakban a hazai társfinanszírozással együtt több mint 14 000 milliárd forint uniós forrás fogja segíteni Magyarország további fejlődését.

Latorcai Csaba Tatán

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!