Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Latorcai Csaba: Új kulturális színtér született a Velencei-tó kapujában

Új kulturális színtér született a Velencei-tó kapujában - fogalmazott a parlamenti államtitkár Kápolnásnyéken a 116,5 millió forint kormányzati támogatással épült Liszt Művészház átadóján pénteken.

Latorcai CsabaLatorcai Csaba (képünkön) a mögöttünk levő majd másfél évtizedet az elmúlt száz év legsikeresebb, legtermékenyebb időszaknak nevezte Magyarországon.

Elmondta: míg a

kulturális területen 2010 előtt az általános leépülés aggasztó jelei mutatkoztak, a polgári kormány építkezik vidéken és a fővárosban is.

Az elmúlt bő egy évtizedben mintegy száz kulturális beruházásról született döntés 530 milliárd forint értékben - mondta.

Latorcai Csaba megnyitója

Ennek az elkötelezett kormányzati támogatásnak köszönhető a Liszt Ferenc Zeneakadémia újjászületése, az, hogy Liget-projekt keretében átadták a Magyar Zene Házát és a Néprajzi Múzeumot, de megújult a szentendrei művésztelep, valamint számos vidéki múzeum, színház, művelődési ház is - tette hozzá.

Latorcai Csaba kiemelte:

az elmúlt időszak fejlesztései mind a magyar nemzet közösségét szolgálják,

amelynek akkor van jövője, ha jelenét úgy éli, hogy közben óvja, őrzi és megbecsüli múltját.

A Liszt Művészház megnyitója L Simon Lászlóval és Latorcai CsabávalL. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója (kepünkön balra) az átadás előtt tartott köszöntőjében emlékeztetett: az egykori istállóépületet a helyi közösség két éve vásárolta meg. Elnevezését a kápolnásnyéki születésű Vörösmarty Mihály és Liszt Ferenc barátsága inspirálta, érdekes és értékes kapcsolat volt köztük, melynek a költő által írt óda is emléket állít.

A Csajághy Laura Szabadtéri Színpad szomszédságában álló Liszt Művészházzal szeretnének minél jobb körülményeket biztosítani a Kápolnásnyékre látogató művészeknek és a közönségnek.

Az épületet teljes körűen felújították, helyet kaptak benne Vöröss Tibor festőművész alkotásai, egy Gyalus László által tervezett 19. század végi fekete empire szalongarnitúra, valamint egy teraszt is kialakítottak.

(A nyitóképen középen Latorcai Csaba területfejlesztési parlamenti államtitkár, balta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, jobbra Kelemen István színművész, a Csajághy Laura Színpad igazgatója a kápolnásnyéki Liszt Művészház átadóünnepségén 2022. június 24-én. Fotó:  MTI / Máthé Zoltán)