Latorcai Csaba: A választások külföldi befolyásolása bűncselekmény

2022-ben kívülről akarták befolyásolni a parlamenti választásokat, baloldali politikusok a törvényeket kijátszva fogadtak el külföldi pénzeket. Ezt szeretné megakadályozni az új szuverenitásvédelmi törvény, amelyet a héten nyújtottak be az országgyűlésnek. Latorcai Csaba államtitkár, területfejlesztési miniszterhelyettes a Hír TV-ben nyilatkozott a témáról.

A benyújtott törvénnyel kapcsolatban Latorcai Csaba elmondta, hogy ezzel hatékony védelemre számítanak. A javaslat egyrészt bűncselekménynek nyilvánítja az illegális külföldi finanszírozást és ezáltal a választásokba történő beavatkozást, másrészt létrejön a kormány javaslata alapján egy olyan szervezet, egy olyan hatóság, ami jogosult lesz ezeket a kérdéseket ellenőrizni.

Az ellenzéki kritikákra utalva úgy reagált, hogy nemzeti szuverenitásunk védelme olyan fontos ügy, ami indokolttá teszi a hatóság felállítását. Egy megfelelő garanciákkal felruházott, transzparens működéssel biztosított hivatal alakul.

Január 1-jétől működik majd a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium. Latorcai Csaba kitért arra, hogy a területfejlesztési törvénnyel szoros kapcsolatban áll az új minisztérium létrehozása, hiszen az a terv, hogy fokozatot váltanak az ország különböző területeinek fejlesztésében, hogy egyszerre tudjanak az elmaradottabb térségek számára felzárkózást biztosítani, és ezzel egyidejűleg a fejlettebb régióknak valódi nemzetközi versenyképességet biztosítani. Ez a paradigmaváltás szükségessé teszi, hogy a területfejlesztési politika minisztériumi szinten jelenjen meg és ebbe csatlakozzanak be a szakpolitikák és ágazatok.

A cél az, hogy 2030-ra Magyarország az Európai Unió öt legélhetőbb tagországának egyikévé váljon.

Ennek a vállalásnak rendelik alá az elkövetkező időszak intézkedéseit.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!